Scheidsrechters
Kijk voor de actuele scheidsrechterlijst bij de downloads onder Home.

We dienen als Oeverzwaluwen een bepaald aantal scheidsrechters te leveren. Dit aantal is afhankelijk van het aantal teams dat aan de competitie deelneemt (jeugd, dames, heren). Het is ieder jaar moeilijk het minimum aantal benodigde scheidsrechters te verkrijgen, maar tot nog toe zijn we er aardig in geslaagd. Indien je scheidsrechter wilt worden of je weet iemand die geïnteresseerd is, neem dan contact op met de TC. Scheidsrechters hebben we nooit genoeg!

Onderstaande punten zijn voor de scheidsrechters opgesteld.
Aanwijzing van de scheidsrechters wordt gedaan door de TC.
Sanne de Jong  06-25 537 472
Sasja Haytema  06-12 61 24 89

Aandachtspunt voor spelers(sters) en coaches:
De aanwijzing van de scheidsrechters gebeurt 4 maal per seizoen.
De 1e aanwijzigingen krijgt men in september via de mail, net zoals de volgende reeks.
Op de mailing staan wedstrijdwijzigingen met aangewezen scheidsrechters. Hierover krijgt u niet persoonlijk bericht, maar het secretariaat van de vereniging waar u voor fluit. Deze doet u bericht.
Alle scheidsrechters ontvangen in het begin van het seizoen een lijst met namen, telefoonnummers en codes van alle scheidsrechters in het rayon Zuid-Westhoek Friesland en Rayon Sneek.

De scheidsrechters dienen zelf voor vervanging te zorgen !
Bij niet opkomen van een scheidsrechter blijft de vereniging (waarvoor deze scheidsrechter uitkomt) verantwoordelijk. Er wordt een boete gegeven voor niet opkomen. Indien u als scheidsrechter een aangewezen wedstrijd niet kunt fluiten en u zoekt een vervanger, lees dan eerst het volgende:
Zoek in het wedstrijdprogramma de teams op die direct vóór of na de door u te fluiten wedstrijd in de desbetreffende sporthal moeten spelen.
Kijk in de scheidsrechterslijst wie er in die teams als scheidsrechter op de lijst staan. Kijk tevens of deze scheidsrechter al staat ingedeeld.
Zoek altijd een vervangende scheidsrechter met dezelfde code of hoger.

Als u geen andere scheidsrechter kunt vinden, neem dan contact op met de contactpersoon van de vereniging waar u voor fluit.
Als ook deze contactpersoon geen vervangende scheidsrechter kan vinden dan kan uitsluitend deze contactpersoon dit afzeggen bij één van de leden van de Rayon Sectie Arbitrage, uiterlijk 24 uur voor aanvang van de wedstrijd, dus vóór donderdagavond 18.00 uur!!!!

AANVANG WEDSTRIJD:
Scheidsrechters laat de wedstrijd op tijd beginnen. Tussen einde wedstrijd en aanvang wedstrijd mag maximaal tien minuten zitten. Als het speelveld nog niet vrij is op de aangegeven speeltijd laat dan de warming-up daar doen waar het mogelijk is. Is het speelveld vrij, dan heb je nog tien minuten om de teams te laten inslaan, tossen en kaarten controle.

WIJZIGINGEN DOORGEVEN:
Wanneer zich wijzigingen in adres, telefoonnummer en spelen in een ander team voordoen, dan moet je dit zo spoedig mogelijk doorgeven aan het Sanne de Jong  06-25 537 472

SCHEIDSRECHTERCURSUS:
De R.S.A organiseert ieder seizoen een scheidsrechterstoets.
Kandidaat scheidsrechters kunnen worden opgegeven bij de coördinator.
Heb je vragen over dit onderwerp, neem dan contact op met Sanne de Jong of Sasja Haytema. Zij zijn de contactpersonen voor wat betreft de scheidsrechters.
Niet onbelangrijk om te weten is dat de boetes die de NeVoBo aan een scheidsrechter oplegt, zijn in principe voor rekening van het team waarvoor deze scheidsrechter fluit.
    youtube
Hoofdsponsor
advertentiedecorboo
Volleybalbond
nevobo
logoOMNI-Afdelingen
Voetbal
Tennis
Gymnastiek
Vaste Balsponsor
Slagerij-De-Boer-blauw
Co-Sponsoren
Textielstra
Kuilart
advertentieGalema
Elfsteden Vaarvakanties Friesland logo
Agricola Bouw logo
Go to top