Tot zijn opluchting kon Wiebe Nauta na het bezoek van Oeverzwaluwen DS2 aan Punt Ut DS1 zijn tweede officiële zege als debutant in de 2e klasse verwelkomen.
'Deze zege is zeer belangrijk. Dat kun je je wel voorstellen', zei Nauta na de 2-1 overwinning op Punt Ut DS1. We hebben zeer goed gespeeld met aantrekkelijk volleybal, vooral in de eerste en tweede set. Toch toonde het team kwetsbaarheid, wat het team in de derde set in problemen heeft gebracht.
Trainer/coach Wiebe Nauta was tijdens ons gesprek lovend over de debutante. "Jaline maakte een prima indruk. Zij heeft zich vanavond vooral gericht op het spelverdelen. Zij was aan het einde wel wat vermoeid, maar heeft het prima gedaan."
Fouten
Tegenover de vreugde, stond de teleurstelling, dat er een set met een stand van 22 – 24 voor, alsnog de set verloren is gegaan met 27 - 25. 'Op deze manier schieten we onszelf in de voet', merkte Nauta op. 'Als je zo setwinst laat liggen, wordt het lastig om wedstrijden die er toe doen ook te winnen. Deze fout heeft het gevoel na de wedstrijd op een negatieve wijze beïnvloed.
De trainer en zijn team gaan dit oplossen. De speelsters investeren ontzettend veel in zichzelf en het team. De mentaliteit van mijn team is lovenswaardig. Maar we moeten de nuchtere feiten bekijken: we zijn er nog niet.'
    youtube
Hoofdsponsor
advertentiedecorboo
Volleybalbond
nevobo
logoOMNI-Afdelingen
Voetbal
Tennis
Gymnastiek
Vaste Balsponsor
Slagerij-De-Boer-blauw
Co-Sponsoren
Textielstra
Kuilart
advertentieGalema
Elfsteden Vaarvakanties Friesland logo
Agricola Bouw logo
Go to top