Koudum 19 september 2014. Van plankenkoorts was amper sprake bij Dames 2, het uitgedunde team dat met een minimaal aantal speelsters aan het avontuur in de 2e klasse is begonnen. "We beleven een geweldige start van het seizoen'', zei Nauta vrijdagavond na de winst op Swette Switters DS2 (3-0). "Misschien had niemand dit verwacht, maar wij geloven in onze ambitie en inzet.''

Na een moeizame start, waarin de spanning zichtbaar was, lieten de dames zien heel aardig te kunnen volleyballen. Een goed liggende pass, geplaatste set-up's en een niet te stoppen buiten aanval. Daarnaast werd ook op de midpositie sterk tactisch gespeeld. Keer op keer werd de aanval gezocht. In de derde set wisten de bezoekers dat het een gelopen race was, ondanks dat een aantal speelsters de man met de hamer tegenkwamen. "Een knappe zege op een tegenstander die vorig jaar als middenmoter is geƫindigd'', concludeerde Nauta. Met setstanden van 25-15, 25-18 en 25-12, een dik verdiende overwinning.

Vertrek van speelsters
Nauta kreeg anderhalve week voor de competitie ook slecht nieuws te horen. De buitenaanvalsters Tineke Stellingwerf en Marieke Laagland zagen het niet zitten om verder te volleyballen bij Dames 2. De spelverdeelster Uilkje van der Goot heeft eveneens aangegeven te stoppen met volleybal. Dames 2 is samen met trainer en TC naarstig opzoek naar vervanging, opdat het team weer op volle sterkte komt.

    youtube
Hoofdsponsor
advertentiedecorboo
Volleybalbond
nevobo
logoOMNI-Afdelingen
Voetbal
Tennis
Gymnastiek
Vaste Balsponsor
Slagerij-De-Boer-blauw
Co-Sponsoren
Textielstra
Kuilart
advertentieGalema
Elfsteden Vaarvakanties Friesland logo
Agricola Bouw logo
Go to top