Teamforto trainong Duitsland9 september 2014 – Wiebe Nauta is tevreden over wat de speelsters van Oeverzwaluwen in de zaal hebben laten zien tijdens het trainingsweekend. De dames bereidden zich in het weekend van 29 aug. t/m 31 aug. in Duitsland voor op het nieuwe seizoen van de competitie in de 2eklasse NeVoBo. Dames 2 speelden tijdens het trainingsweekend drie wedstrijden, die met nipte cijfers werden verloren of gelijkgespeeld. Zo was TuS Müschede met 2-1 te sterk, speelden de dames gelijk tegen TV Asseln (landesliga) en verloren ze met 2-0 van RC Sorpesee. Het trainingsweekend werd zondag in Sundern afgesloten met een verdienstelijke 5e plek van de 14 deelnemende teams bij het Kreigspokaltoernooi, waar de dames op uitnodiging aan deelgenomen hebben.
"We hebben een nuttige training gehad van trainer Ralf (RC Sorpesee), drie oefenwedstrijden en een toernooi gespeeld met tegenstanders van behoorlijk niveau. Het heeft ons weer bepaalde inzichten gegeven." Zo kijkt Nauta terug op het trainingskamp.

"Ik heb goede dingen gezien. We hebben geen oefenwedstrijd gewonnen, maar wel mogelijkheden gehad, vooral tegen TuS Müschede. Het geeft aan dat wij tegen dit soort tegenstanders uit de Bezirksliga (vergelijkbaar met de 2e klasse) meekunnen."
"We willen zorgen dat alle speelsters topfit aan het seizoen beginnen en in staat zijn om de gehele wedstrijd er vol voor te gaan. De manier van volleyballen die we ambiëren eist dat van de speelsters. Onder de omstandigheden van het trainingsweekend en met de trainings- en verblijfaccomodaties (www.rex-winterberg.nl) was alles aanwezig om hier stappen in te maken. Alles was tot in de puntjes geregeld, daar zijn we heel tevreden mee", aldus de dames. Foto training Duitsland
Maar het ging niet alleen om volleyballen. Ook wilde Nauta dat zijn speelsters naar elkaar toe zouden groeien. "Dat is teambuilding. We moeten ervan overtuigd zijn dat we het dit jaar met z'n allen moeten doen. De dames moeten een eenheid zijn, maar daar hoort ook een evaluatie van de trainer/coach zelf bij. Als we die eenheid dan bereiken, weet ik zeker dat we een mooi jaar tegemoet gaan."
Volgens Nauta zijn de dames nu klaar voor het seizoen. "Het trainingskamp in Duitsland is heel nuttig geweest. Iedereen heeft zich van zijn beste kant laten zien", besluit hij zijn verhaal.
    youtube
Hoofdsponsor
advertentiedecorboo
Volleybalbond
nevobo
logoOMNI-Afdelingen
Voetbal
Tennis
Gymnastiek
Vaste Balsponsor
Slagerij-De-Boer-blauw
Co-Sponsoren
Textielstra
Kuilart
advertentieGalema
Elfsteden Vaarvakanties Friesland logo
Agricola Bouw logo
Go to top