winterkampioenHet volleybalseizoen is op de helft en het is tijd voor een korte winterstop. Op 6 december werd de laatste wedstrijd van de eerste seizoenhelft gespeeld. Vrijdag 10 januari 2014 begint de tweede helft.
De eerste helft is voor ons boven verwachting verlopen. De doelstelling van het team was aan het begin van het seizoen al duidelijk. In ieder geval eindigen bij de top 3, met als ultiem doel kampioen worden in de vierde klasse T! It tredde bestaat uit een groep zéér jonge speelsters aangevuld met een iets minder jonge speelster. Trainer is Johan Folmer en in Gerard Flapper is een heel enthousiaste en serieuze coach gevonden. Met zijn allen zijn we vol energie en plezier gestart aan de competitie. De eerste wedstrijd in Oppenhuizen tegen Top en Twel ging boven verwachting. Het liep als een trein. Iedereen was in vorm en er werd keihard gewerkt. Dit alles met een goed resultaat, een 3-0 overwinning. Een goed begin is het halve werk zullen we maar zeggen! De tweede wedstrijd leek eveneens af te gaan op een fikse overwinning. De eerste set werd gewonnen met groot overmacht. Binnen de kortste keren was het 25-3 voor de It Tredde. Helaas konden dit geen goed vervolg geven. Wat het was, geen idee. Werden we makkelijk? Onderschatten we de tegenstanders? Feit is dat de tweede set werd verloren. Deze set haalden we bij lange na niet het gewenste niveau. Een domper..... Gelukkig wonnen we de derde set.
De volgende wedstrijden werden allemaal vrij makkelijk gewonnen. Natuurlijk waren er ups en downs. De downs waren niet te lang en te diep, zodat we de sets allemaal naar ons toe konden trekken.
Als snel werd duidelijk dat er drie teams zouden strijden om het kampioenschap, te weten: CoVos, BEO en Oeverzwaluwen. Op vrijdag 8 november hadden we onze eerste echte test. Het was er op of er onder. CoVos kwam op visite in de Dobbe. Het werd een spannende en gelijkopgaande wedstrijd. De dames van CoVos hadden een schat aan ervaring, wat als snel duidelijk werd. Wij hadden moeite om de gaatjes te vinden en om rustig te blijven. De eerste twee sets wonnen we, maar helaas ging CoVos toch met één punt terug naar huis... Jammer en toch wel een klein smetje....
Vrijdag 29 november stond BEO op het programma. In de wandelgangen hoorden we al dat BEO "bang" zou zijn voor de Sweltsjes. Beter! We startten zéér matig en stonden binnen de kortste keren met 10-5 achter. Een time-out en een paar stevige scheldwoorden verder waren we plots toch bij de pinken. De diesel begon warm te draaien en we wonnen de wedstrijd met 3-0. Met deze overwinning stootten we BEO van de troon en waren wij de koploper! Daar moest op gedronken worden!
De laatste wedstrijd van 2013 werd gespeeld in Woudsend. Wisky was de tegenstander. We speelden niet goed, maar door een goede servicedruk wonnen we de eerste twee sets éénvoudig. De derde set verliep alles behalve goed.... Het was dramatisch. Wisky kwam in de wedstrijd en wij zakten alleen maar verder weg. Gerard probeerde het tij te keren, maar helaas.... Op een gegeven ogenblik was de stand 24-19 voor de dames uit Woudsend. We zagen het ritje op de platte kar door Koudum al in het water vallen. Was dit het omslagpunt? Hoe dan ook, we zagen het licht!! Door een zéér scherpe Christa aan het net en een hele goede service van Sanne werd de overwinning bij de helsdeuren weggesleept! 26-24 voor de Sweltsjes! Hiermee was het winterkampioenschap een feit!!
Dit was een feestje waard en op vrijdag de 13de zijn we met zijn allen naar Pitch en Putt geweest voor een heerlijk avondje High Wine! De coach mocht als uitzondering en als dank voor zijn goede prestaties gelukkig bier drinken in plaats van wijn! We hebben heerlijk gegeten, gedronken, gekletst en gefantaseerd over het ritje op de platte kar! Al met al een geslaagde avond!
In de loop van het seizoen is duidelijk geworden dat iedere speelster haar specifieke kwaliteiten heeft. Klasine serveert als een man, zo hard en heeft zicht op het spelletje! Christa slaat de ballen binnen de drie..... en vliegt achterin het hele veld door om de ballen te redden. Tessa is zeer goed en stabiel in de pass en steeds rustiger en tactischer aan het net. Monica haar aanval en serve zijn verschrikkelijk moeilijk in te schatten waardoor ze menig tegenstander verrast. Sanne meende dan ze alleen onderhands kond serveren.. niet dus.. bovenhands is ze zo goed als foutloos, daarnaast kan ze sinds kort ook op spelverdeling worden ingezet! Femke is één en al adrenaline en allround. Ze kan niet alleen het spel goed verdelen maar ook goed aanvallen. Daarnaast staat ze verbaal zeer goed haar mannetje (ik fien gewoan). Elisa is een echte teamplayer en speelt en presteert waar ze maar nodig is. Mid of buiten het maakt allemaal niet uit. Beide keren ramt ze de bal er wel in! Josca kan veel meer dan ze denkt en maakt belangrijke punten met serve en aanval! Anja, tja zij levert hier en daar ook haar bijdrage aan het team. Gerard en Johan van de technische staf maken het team compleet! Als met al tot noch toe een succesvol allegaartje!
We proberen jullie op de hoogte te houden van het verloop van de tweede helft van het seizoen! Supporters kunnen we altijd gebruiken! Tot ziens in de sporthal!
Groetjes van Dames 3
    youtube
Hoofdsponsor
advertentiedecorboo
Volleybalbond
nevobo
logoOMNI-Afdelingen
Voetbal
Tennis
Gymnastiek
Vaste Balsponsor
Slagerij-De-Boer-blauw
Co-Sponsoren
Textielstra
Kuilart
advertentieGalema
Elfsteden Vaarvakanties Friesland logo
Agricola Bouw logo
Go to top