20507509 1638103379553326 931449255633024124 o
Het mooie weer is er al en het beachvolleybal seizoen komt er ook aan. Er zal op dinsdag- en donderdagavond weer twee keer 1,5 uur les zijn voor zowel jeugd als senioren onder de inspirerende leiding van Jouke Benes. De lessen beginnen na de meivakantie en zijn tot aan de zomervakantie. De precieze data zullen voor aanvang worden gepubliceerd. Naast de trainingen en in de zomervakantie mag natuurlijk ook gespeeld worden met met je lidmaatschap. Voorwaarde is wel dat alle medespelers lid zijn. Voor de jeugd wordt een proefles aangeboden zodat je eerst kunt proeven aan het beachvolleybal voordat je lid wordt.

Prijzen 
Lidmaatschap Beachvolleybal (voor OMNI leden)  € 12,50
Lidmaatschap Beachvolleybal (geen OMNI lid)  € 25,-
Training jeugd (tot 18 jaar)  8 lessen a 1,5 uur  € 50,-
Training senioren 8 lessen a 1,5 uur  € 65,-
Veldhuur 1,5 uur + opzetten net € 15,-
Veldhuur 1,5 uur € 10,-
 
Om aan te melden voor het beachvolleybal of als je nog vragen hebt mail dan naar . Zodra we je bericht hebben ontvangen krijg je van ons het aanmeldformulier en de lidmaatschapsinfo. Omdat het seizoen al snel begint is het advies om je snel aan te melden!WhatsApp Image 2018 04 03 at 18.40.06

Op zaterdag 31 maart is de sporthal omgetoverd tot een blacklight arena. De zaal was donker en de lijnen en het net waren belicht met lichtgevende tape. ’s Middags was het de beurt aan de jeugd spelers, ruim 20 deelnemers. Velen waren wit of fel gekleed waardoor ze goed zichtbaar waren in het veld. Elk team had een eigen kleur, welke met lichtgevende schmink op hun wangen werd geverfd. Uiteindelijk heeft het roze team de strijd gewonnen, maar wij vonden iedereen winnaar. Er was daarom patat en limonade voor iedereen in de kantine.

Om 19.00 gingen we verder met de A- en B-jeugd en volwassenen. Ze waren nog wat bescheiden met het opsmeren van de lichtgevende verf, maar aan het einde van de avond was iedereen voorzien van een mooie creatie op zijn of haar lichaam. Om kwart voor 9 werden de kruisfinales gespeeld, dit was erg spannend. In de finale stonden Team Yke en Team Attie, dit was nog een spannende wedstrijd. Maar na 15 minuten bleek toch dat Team Attie te sterk was. Attie, Melany, Hilde, Mette, Marco en Bauke hebben het Blacklight toernooi gewonnen!!

f2a4677f 3a33 4fbe 85be a3c930f8e1ea

De jeugd van Oeverzwaluwen was uitgenodigd om een dubbele wedstrijd van VC Sneek te bewonderen, allereerst VC Sneek dames 2 en daarna nog VC Sneek dames 1. Bij de wedstrijd van het tweede team van de Snekers hadden de meiden van onze B en C jeugd een belangrijke taak, namelijk ballenmeiden zijn! Lisa, Amber, Fenne, Roos, Mette, Anna en Fockelyn kregen korte instructie en mochten een shirt aantrekken van de Sneker volleybalclub. Op alle hoeken van het veld zat en stoere meid met een bal gereed om aan te gooien voor de opslag ( Amber, Roos, Fockelyn en Fenne). In het midden van het veld zat Lisa om de ballen door te rollen naar de dames in de hoeken, want hier moest steeds een bal zijn. Aan de andere kant van het veld zaten Mette en Anna in het midden met een dubbele taak; de ballen doorrollen en het schoonpoetsen van het veld.

Lees meer...

Alweer een aantal jaar organiseert de activiteitencommissie een trip naar een wedstrijd van VC Sneek. Dit jaar gaan we niet naar één wedstrijd, maar naar twee! Op 3 februari spelen Dames 2 en Dames 1 van VC Sneek thuis in de Sneeker Sporthal. Ga je mee? Geef je op bij Wietske Korenstra (0650558879,  ) of Rienke de Koe (0642347645,  ) 

Voor de jeugd is het een gratis uitje, volwassenen betalen 3 euro ter plekke in de Sneeker Sporthal. Geef je snel op en geef ook aan of je misschien kunt rijden deze middag. Het is de bedoeling dat we vanaf 15.45 uur verzamelen en vertrekken bij de Sândobbe in Koudum. 

26677715 1800552566641739 4132502933019403777 o

volleyball 1560578 640Binnen de volleybalvereniging willen we graag meer met elkaar verbinden. Om hier aan bij te dragen heeft de activiteitencommissie na de start van het nieuwe volleybalseizoen alle teams uitgedaagd om met 'kraak de code' mee te doen. In het kader van teambuilding konden puzzels en foto's worden opgelost wat leidde tot een driecijferige code. Tijdens de jaarlijkse oliebollenverkoop kon de code worden gekraakt. Ontzettend leuk dat er zoveel team aan mee hebben gedaan! Als prijs was er voor de deelnemende teams een golden ticket voor bitterballen t.w.v. 7,50 euro. Ook voor de mini's was er een opmaat gemaakte puzzel zodat ze ook mee konden doen. Bedankt voor de deelname!

Lees meer...

Het seizoen is inmiddels in volle gang. Er zijn al een aantal mooie en spannende wedstrijden gespeeld. Er is een nieuwe nieuwsbrief gemaakt om jullie van de laatste informatie op de hoogte te brengen. Ons advies is, zeker nu het clubblad het Sweltsje niet meer verschijnt, om een keer per week de website www.volleybaloeverzwaluwen.nl te bezoeken voor de actuele informatie.

Lidmaatschap OMNI
Het voorstel van de OMNI om het lidmaatschap te wijzigen in een jaarlidmaatschap is ingetrokken. Er zal nu gekeken worden naar andere mogelijkheden en opties.

Trainingssetje
Zoals tijdens de ledenvergadering bekend gemaakt werd hebben we een vernieuwde kledinglijn. Het trainingssetje kan niet besteld worden via de website maar moet apart via een formulier. Deze formulieren liggen in de EHBO-kamer. Tevens zijn er setjes beschikbaar om te passen, ook is er paskleding voor de trainingspakken. Dit kan op afspraak met Danielle Zwerver.
De website van de webshop is vcoeverzwaluwenshop.nl

Communicatie
Mocht je nog vragen hebben voor volleybalzaken die niet genoemd zijn of op de website te vinden zijn, neem dan contact op met de teamcaptain. Deze kan dan in overleg met de trainer/coach de TC leden benaderen. Uiteraard mag je ook een email sturen naar .

De eerste trainingen van dit seizoen zijn weer begonnen. Dus ook de eerste wedstrijd van dit seizoen. Dit is altijd in Workum. Je speelt dan 4 wedstrijdjes van ieder 10 minuten.
Elke maand is er een toernooi. Er zijn 4 teams bij de mini’s. We spelen in verschillende niveaus. Natuurlijk zijn er ook weer nieuwe kinderen bijgekomen.
Voor ons team ging dit eerste toernooi jammer genoeg niet echt heel goed want we hebben namelijk alle 4 wedstrijden veloren. Maar toch speelden we wel goed over. We moesten tegen Makkum, Workum, Sneek en Bolsward. Tegen Workum hadden we eigenlijk wel kunnen winnen want we stonden eerst best lang voor. Ondanks dat we hebben verloren was het wel leuk!
Hopelijk gaan we de volgende keer wel winnen.Claudia was onze coach en ze geeft ons ook trainen. Groetjes van Wieke en Tessa


14 oktober hadden we een volleybal wedstrijd. het waren 4 wedstrijden. wij waren met 3 spelers. We hebben 2 gewonnen 1 verloren en 1 gelijk gespeeld ik vond het super leuk! onze coach was Joke.het ging super goed!. Gr Talline


Mini volleybal afbeelding1

Hierbij de tweede scheidsrechterslijst van het seizoen. Kijk er even goed naar want het was een hele puzzel dus wij hopen niet dat wij iets over het hoofd hebben gezien.
Bij de indeling zijn weinig smaken mogelijk, soms staat een team zelfs 2x op een avond ingedeeld als scheidsrechter, dat kan dan volgens ons echt niet anders maar als er meerdere in een team fluiten is dat wellicht ook niet erg. We houden wel bij hoe vaak elk team fluit. Ook dit overzicht kunnen jullie weer bijgewerkt in de bijlage vinden. Denk er bij deze indeling ook om dat er een aantal data's bij zijn dat wij een andere vereniging fluiten en zij een wedstrijd voor ons, deze hebben wij rood gemaakt.

Lees meer...

Schermafdruk 2017 10 05 16.00.27
Op 11 oktober 2017 is de jaarlijkse ledenvergadering gehouden van de afdeling volleybal in de Klink. Onder grote belangstelling kwamen ongeveer 35 jeugsleden en 45 senioren naar de vergadering. De volledige power point presentatie kan u hier downloaden. De besluiten zullen worden gecommuniceerd via de wwebsite en nieuwsbrieven.
pdfPowerpoint_Ledenvergadering_11-10-2017.pdf


Het seizoen ’17-’18 is in volle gang! Naast sportief bezig zijn betekent dit ook dat het tijd is om met elkaar in algemene en financiële zin terug én vooruit te kijken naar het reilen en zeilen van de vereniging. We doen dit tijdens de Algemene Ledenvergadering. Een aantal zaken die van invloed zijn op het voortbestaan van de vereniging worden deze avond ter instemming aan de leden voorgesteld. Naast de bezetting van het algemeen bestuur betreft dit ook een wijziging in de statuten en het huishoudelijk reglement aangaande het lidmaatschap. Leden worden onder andere middels dit bericht hierover tijdig geïnformeerd. De inhoudelijke stukken zullen tenminste twee weken voorafgaand aan de vergadering ter inzage worden gepubliceerd op de afzonderlijke websites van de vier afdelingen die SV Oeverzwaluwen rijk is: voetbal, volleybal, gymnastiek en tennis. We zien u graag op:
Datum Algemene Ledenvergadering: maandag 30 oktober 2017
Tijd en locatie: 20.00 uur, kantine sporthal Sandobbe te Koudum
AGENDA
1. Opening
2. Vaststellen agenda
3. Mededelingen
4. Notulen ALV d.d. 28-11-2016
5. Bestuurswisseling
6. Voorstel wijziging Statuten (doorhalen art. 8.2.b en 8.2.c) en het Huishoudelijk Reglement (aanpassing art. 1.5.b)
7. Vaststellen Jaarverslag 2016-2017
8. Vaststellen Financieel verslag 2016-2017
9. Rondvraag
10. Sluiting

Terwijl velen van de leden uitgerust zijn van een welverdiende vakantie, heeft het bestuur en de TC de nodige voorbereidingen voor een nieuw seizoen grotendeels afgerond.
Besloten is om alle teams aan het begin van het seizoen een nieuwsbrief te verstrekken met de meeste relevante informatie.
Ons advies is, zeker nu het clubblad het Sweltsje niet meer verschijnt, om een keer per week de website www.volleybaloeverzwaluwen.nl te bezoeken voor de actuele informatie.
Lees meer...
De eerste volleybal trainingen starten op maandag 4 september 2017. De mini's trainen vanaf donderdag 21 september na de feestweek!!
Let op! I.v.m. de feestweek is er op woensdag 13 september 2017 geen volleybal training voor dames 2 en meisje C1 Regio.
De TC heeft een indeling gemaakt op basis van leeftijd, talent, type speler en uiteraard zoveel mogelijk rekening gehouden met de motivatie van de leden. Het kan zijn dat naar aanleiding van de eerste trainingen er nog gewijzigd moet worden, we zijn altijd afhankelijk van de laatste aan- en afmeldingen van leden.

Helaas is het de TC niet gelukt om voor elk team een trainer te vinden, wij verzoeken alle leden om mogelijke trainers en/of coaches bij de TC aan te melden. Je mag hiervoor contact opnemen met Johan Folmer, hoofd TC.

Dames 1- Promotieklas - trainer Johan Folmer
Trainen op dinsdag van 20.30 - 22.00 uur veld 1
Trainen op donderdag van 19.00 - 20.30 uur veld 1
Spelers: Danielle Zwerver, Grietsje Lyklema, Christa de Lange, Hilde Lanting, Manja Hoekstra, Britt Haytema, Gerbrich Falkena, Aukje Feenstra, Maartje Smits, Janien van der Meulen, Marije Stilma, Jittske Lanting, Myrthe Damstra

Dames 2 - 3e klas - trainer Johan Folmer (D2 en D3 spelen in zelfde klasse en mogen elkaar spelers inlenen)
Trainen op woensdag van 19.00 - 20.30 uur veld 1
Spelers: Attie Melchers, Femke Kemker, Johanna Hoekstra, Janine Kemker, Iris de Jong, Kim Faber, Klasine Smid, Boudien Hoekema, Linda de Jong, Ilse Bles, Hester Buma

Dames 3 - 3e klas - trainster Dirkje Folmer (D2 en D3 spelen in zelfde klasse en mogen elkaar spelers inlenen)
Trainen op dinsdag van 20.30 - 22.00 uur veld 3

Spelers: Regina Boekema, Liesbeth Faber, Tineke de Vries, Sanne Dijkstra, Fenna Buma, Tineke Stellingwerff, Wietske Koornstra, Sanne Hoekema, Rienke de Koe, Ilse Bouma, Baudina van der Veer, Wytske Albada

Dames 4 - 4e klas - trainer Theo van der Meulen 
Trainen op maandag van 19.15 - 20.30 uur veld 1
Spelers:  Aaltje Broersma, Fetsje Grouwstra, Petronella Grouwstra, Sjoerdtje de Boer, Lenie Bruggenkamp, Nellie Riem, Femke Roosjen, Mirthe Veenstra*, Mathilde Busman*
* mogen ook met dames 2 meetrainen

Heren 1 - 2e klas trainer vacant
Trainen op maandag van 20.30 - 22.00 uur veld 1

Spelers: Luut Dijkstra, Theo v.d. Meulen, Douwe v.d. Velde, Jaap Harkema, Ype Kramer, Wim van der Meer, Kees Folkertsma, Evert van der Wal, Dick Dalman

Heren 2 - 3e klas (training in combinatie met heren 4 mogelijk)
Spelers: Bauke van der Goot, Niels Lanting, Jurjen van Dijk, Jelle v.d. Velde, Sytze Sjerp Hoekstra, Bokke Walter Lanting, Folkert Flapper

Heren 3 - 3e klas - geen training in planning opgenomen)
Spelers: Sjoerd Melchers, Gert Jan Baak, Bas de Kroon, Durk Abma, Durk Grouwstra, Rein Couperus, Joost van Dijk

Heren 4 - 4e klasse (vh Jongens A) trainer Yke van der Wal
Trainen op dinsdag van 19.00 - 20.30 uur veld 3 (trainen in combinatie met heren 2)
Spelers: Roy Veneman, Menno Kuipers, Ysbrand Galama, Jeldert Oenema, Jente Semplonius, Marco Stegenga, Giann de Goede, Johan Mous, Jacob Walinga

A-regio - trainsters Anja Klijn Velderman, Joke Bleeker en Feikje Zwerver
Trainen op dinsdag van 19.15 - 20.30 uur op veld 1 
Trainen op donderdag in de Klink vanaf 21 september 2017 van 19.00 - 20.30 uur
Let op! op donderdag 7 en 14 september is er training in de sporthal veld 2

Spelers: Gea Wiersma, Tjitske Busman, Nynke Galema, Manon de Jong, Claudia Fraterman, Ilse Femke de Jong, Simone Kemker, Anna de Vries

B1-rayon - trainsters Boudina van der Veer & Rienke de Koe  (B1 kan lenen van B2)
Trainen op dinsdag van 19.15 - 20.30 uur veld 2

Spelers: Roos Fekkes, Lyanne Achterbergh, Lisa Nijenhuis, Lisa Douma, Anna de Vries, Denise Losper, Fardau de Boer, Mette Laan

B2-rayon - trainer vacant - (B2 kan lenen van B1)
Trainen op dinsdag van 18.00 - 19.15 uur veld 1
Spelers: Arianne Nauta, Nienke Kooi, Vav van der Wal, Sharona Timmers, Froukje van der Veen, Judith Roosjen, Jente Rossier, Dewi Jongman, Welmoed Brouwer

C-regio - trainsters Mirjam boersma en ??
Trainen op maandag 18.00 - 19.15 uur veld 1 - trainster Mirjam Boersma
Trainen op woensdag van 19.00 - 20.30 uur - trainster ??

Spelers: Helena Achterbergh, Marrit Amsterdam, Jildau Haytema, Lyanne Haytema, Anne Douma, Romy de Jong, Sanne Haytema, Melanie Zwerver

C-rayon - trainer vacant

Trainen op dinsdag van 18.00 - 19.15 uur veld 2
Spelers: Amber Boxum, Fokelyn Hofman, Fenna Haytema, Myrthe Spoelstra, Irene Spijkerman, Esther Folkerts, Roos Marijn Rutten, Fenna Laan, Maaike Loerts, Fenne Muis

Mini's - hoofdtrainster Mirjam Boersma (trainingen starten op donderdag 21 september 2017
Alle jeugdleden die niet ingedeeld zijn bij de C jeugd worden ingedeeld bij de mini's.
Trainen op donderdag van 18.00 - 19.00 uur in de sporthal
De eerste volleybal trainingen starten op maandag 4 september 2017. De TC heeft een indeling gemaakt op basis van leeftijd, talent, type speler en uiteraard zoveel mogelijk met de gewenste motivatie van de leden. Het kan zijn dat naar aanleiding van de eerste trainingen er nog gewijzigd moet worden, we zijn altijd afhankelijk van de laatste aan- en afmeldingen van leden.

Helaas is het de TC niet gelukt om voor elk team een trainer te vinden, wij verzoeken alle leden om mogelijke trainers en/of coaches bij de TC aan te melden. Je mag hiervoor contact opnemen met Johan Folmer, hoofd TC.
De team indeling volgt in de loop van augustus op deze website!
De TC heeft een voorlopige indeling gemaakt voor het komend seizoen. Er is zoveel als mogelijk rekening gehouden met de specifieke wensen van de leden. Helaas kunnen we niet aan alle wensen voldoen! Voor een aantal teams is er nog een selectie indeling. De definitieve indeling zal plaatsvinden in augustus-september.

Selectie Dames 1+ 2
Danielle Zwerver, Attie Melchers, Grietsje Lyklema, Femke Kemker, Christa de Lange, Johanna Hoekstra, Hilde Lanting, Kim Haytema, Iris de Jong, Janine Kemker, Myrthe Damstra, Ilse Bles, Manja Hoekstra, Hester Buma, Britt Haytema, Mirthe Veenstra, Gerbrich Falkena, Kim Faber, Aukje Feenstra, Mathilda Busman, Marije Stilma, Maartje Smits, Jitske Lanting en Janien van der Meulen

Selectie Dames 3 + 4
Tineke de Vries, Aaltje Broersma, Anna Stilma, Fetsje Grouwstra, Kim Haytema, Petronella Grouwstra, Liesbeth Faber, Sjoerdtje de Boer, Regina Boekema, Lenie Bruggenkamp, Klasine Smit, Ilse Bouma, Linda de Jong, Rienke de Koe, Tineke Stellingwerff, Baudina van der Veer, Fenna Buma, Sanne Hoekema, Sanne Dijkstra, Wietske Koornstra, Wytske Albada en Willemieke van Dijk

Heren 1 2e klas
Luut Dijkstra, Theo v.d. Meulen, Douwe v.d. Velde, Jaap Harkema, Ype Kramer, Wim van der Meer, Kees Folkertsma, Evert van der Wal en Dick Dalman

Heren 2 3e klas
Bauke van der Goot, Niels Lanting, Jurjen van Dijk, Jelle v.d. Velde, Fimme Jan Mulder, Arko v.d. Meulen, Sytze Sjerp Hoekstra, Bokke Walter Lanting en Folkert Flapper

Heren 3 3e klas
Sjoerd Melchers, Gert Jan Baak, Bas de Kroon, Durk Abma, Durk Grouwstra, Rein Couperus, Joost van Dijk

Jongens A
Roy Veneman, Menno Kuipers, Ysbrand Galama, Jeldert Oenema, Jente Semplonius, Marco Stegenga, Giann de Goede, Johan Mous en Jacob Walinga

Meisjes A-regio
Gea Wiersma, Tjitske Busman, Nynke Galema, Manon de Jong, Claudia Fraterman, Ilse Femke de Jong, Simone Kemker en Anna de Vries

Meisjes A-rayon
Nienke Kooi, Lyanne Achterbergh, Froukje van der Veen, Lisa Nijenhuis, Lisa Douma, Femke Roosjen, Nellie Riem en Jente Rossier

Meisjes B-rayon
Arianne Nauta, Mette Laan, Vav van der Wal, Sharona Timmers, Denise Losper, Anna de Vries, Roos Fekkes en Fardau de Boer

Meisjes C-regio
Helena Achterbergh, Marrit Amsterdam, Jildau Haytema, Lyanne Haytema, Anne Douma, Romy de Jong, Sanne Haytema en Melanie Zwerver

Meisjes C-rayon
Amber Boxum, Fokelyn Hofman, Fenna Haytema, Myrthe Spoelstra, Irene Spijkerman, Esther Folkerts, Roos Marijn Rutten, Fenne Muis, Welmoed Brouwer, Dewi Jongman en Maaike Loerts
Schermafdruk 2017 03 14 18.51.12Kom volleybal ontdekken!

In het kader van de Sportsnuffelweek organiseert afdeling Volleybal van sv oeverzwaluwen op 12 april de JoinVolleybalTour. Leuk voor kinderen vanaf groep 3 om actief met volleybal kennis te maken of je volleybalskills te testen. Zowel voor leden als niet leden! Fun staat voorop en alle coole moves komen aan bod; smashen, springen, duiken, mikken, serveren een set-up geven en passen! Er komt een bus met verschillende attributen en attracties om je een middag mee te vermaken. Kom meten hoe hard je kunt smashen, laat zien hoe goed je kunt duiken en kom springen op het springstation. Je hoeft je niet op te geven. Je bent tussen 13.00-17.00 uur welkom op het schoolplein in Koudum (It Heale paed 1). Georganiseerd door sv Oeverzwaluwen, afdeling volleybal. 
Meer informatie: http://www.volleybaloeverzw
Sinds 2016-2017 spelen de heren van vv Workum en sv Oeverzwaluwen samen onder heren 1 van sv Oeverzwaluwen. Met erg veel plezier zijn de heren actief in de 2e klasse van de Nevobo competitie. Elfsteden Vaarvakanties Friesland is de nieuwe Co-sponsor en daarbij past dit mooie plaatje van Heren 1.
IMG 5572
Op de foto staand: 2 Douwe van der Velde, 6 Dick Dalman, 4 Luut Dijkstra, 9 Evert van der Wal, 8 Jaap Harkema, zittend: 5 Kees Folkertsma, 1 Ype Kramer, 12 Theo van der Meulen en 3 Bert Bruins.
Met een volleybalkamp mee? Gewoon doen!
Schermafdruk 2017 02 13 12.45.01Heb je zin in een supertoffe week in de zomervakantie? Geef je dan op voor een volleybalkamp. Op volleybalkamp ga je natuurlijk volleyballen, maar er is ook veel tijd voor allerlei andere te gekke activiteiten. Spannende bosspelen, spetterende shows, ingewikkelde puzzeltochten en sportieve themaspelen. De goed opgeleide leiding zal voor jou een afwisselend programma bedenken, waarbij je geen moment de kans krijgt om je te vervelen. Durf jij deze uitdaging aan? Geef je dan snel op. Op www.volleybalkampen.nl vind je meer informatie en kun je online inschrijven.
Lees meer...
Schermafdruk 2017 02 07 10.55.50Op 17 februari 2017 organiseren de Buurtsportcoaches van de gemeente Súdwest-Fryslân in samenwerking met de Nevobo een trainersclinic voor vt2-vt3 volleybaltrainers uit de gemeente. De clinic wordt verzorgd door Petra Groenland. Na de grote belangstelling van vorig jaar is besloten om ook dit jaar deze mogelijkheid te bieden. Door het bijwonen van de clinic ontvangt elke vt2/vt3 trainer 3 licentiepunten. Op 17 maart volgt een 2e clinic, deze is toegankelijk voor alle trainers uit de gemeente, onafhankelijk van het eigen niveau. Van beginner tot ver gevorderde, alle volleybaltrainers uit de gemeente Súdwest-Fryslân zijn welkom bij de tweede clinic. 
Lees meer...
VoorzitterDe OMNI SV-Oeverzwaluwen vertegenwoordigt de afdelingen Voetbal-Volleybal-Gymnastiek-Tennis, alsmede het beheer van de sporthal de Sândobbe. Mocht er iemand zijn die grotendeels aan het onderstaande profiel wil/kan voldoen, dan horen wij dat graag. Ook als jij jezelf niet geroepen voelt, mag je ons natuurlijk ook een tip geven voor een geschikte kandidaat. Je kan je richten tot de afdelingsvoorzitters of de interim secretaris van de OMNI de heer Menno van Dijk M 06-23623901.

Profiel
Binnen het bestuur van de S.V. Oeverzwaluwen is de voorzitter verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van het bestuur en daarmee de S.V., behoudens de taken die zijn opgedragen aan de voorzitters van de afdelingen.
De voorzitter leidt de vergaderingen en regelt onder meer de behandeling van de onderwerpen, voorstellen en de andere besprekingen, die aan de orde zijn. De voorzitter kan de leiding van de vergadering tijdelijk overdragen aan een der andere bestuursleden. Hij/zij heeft gevoel voor bestuurlijke zaken en is in staat bestuurlijke besluiten om te zetten in adequate acties.
Lees meer...
Schermafdruk 2017 01 05 11.54.45Op zaterdag 14 januari gaan we met ongeveer 50 volleyballiefhebbers naar een wedstrijd van VC Sneek. Wegens grote belangstelling leek het ons leuk om met z'n allen in een touringcar naar Sneek af te reizen. We vragen hiervoor wel een kleine bijdrage van €2,- per persoon. Voor de jeugd is de entree bij VC Sneek gratis. Als je je hebt opgegeven verwachten we jullie om 17.45 uur bij de ingang van de sporthal. We kunnen dan de volledige warming-up bijwonen, de sfeer proeven en de dames aanmoedigen tijdens de wedstrijd. Wil je nog wel mee, maar heb je je niet opgeven informeer dan bij één van de activiteitencommissieleden of dit nog mogelijk is. We gaan met de bus, dus VOL=VOL.

Schermafdruk 2016 12 21 19.05.17
Aanstaande vrijdag 6 januari start de volleybalvereniging sportief het nieuwe jaar met het mixtoernooi. Hierbij de indeling van de teams. Extra opgave is altijd mogelijk, hoe meer zielen hoe meer vreugd! We verwachten de deelnemers om 18.45 uur in de sporthal, zodat we 19.00 uur kunnen beginnen. We vinden het fijn dat er zoveel deelname is uit verschillende teams!
Aansluitend op het mixtoernooi volgt de Nieuwjaarsborrel. Voor een ieder is er een gratis consumptie. Komt allen!
Team 1

Luut Dijkstra
Ysbrand Galema
Gerbrich Falkena
Lenie Bruggekamp
Simone Kemker
Femke Roosjen
Team 4

Bauke Yke Peterson
Tjardo (jongens A)
Petronella Grouwstra
Myrthe Damstra
Aukje Feenstra
Lianne Achterberch
Team 2

Theo van de Meulen
Jacob Walinga
Linda de Jong
Julia Bergstra
Nynke Galema
Lisa Nijenhuis 

Team 5

Chris Vessies
Brit Haytema
Aaltje Boersma
Anna de Vries
Tjitske Busman
Fardau de Boer

Team 3

Kees (H1)
Marco Steegenga
Rienke de Koe
Iris de Jong
Ilse de Jong
Roos Fekkes
Team 6

Gert Jan Baak

Joost van Dijk
Maartje Smits
Sjoerdje de Boer
Sophie Sijnja
Willemiek van Dijk


Schermafdruk 2017 01 03 19.37.33

Beste leden, vrijwilligers en sponsoren. Het jaar 2016 zit er weer op, we gaan ons opmaken voor de tweede helft van het seizoen 2016-2017. Namens het bestuur en commissies willen we iedereen bedanken voor zijn/haar inzet t.b.v. de SV Oeverzwaluwen afd. Volleybal in het afgelopen jaar. Wij rekenen op een sportief vervolg in 2017.

Mixtoernooi Volleybal

Schermafdruk 2016 12 21 19.05.17
Op vrijdag 6 januari organiseert de activiteitencommissie weer een gezellig en sportief avondje voor alle ABC jeugd en senioren! De wedstrijden van dit mixtoernooi beginnen stipt 19.00 uur en we sluiten de avond af met een Nieuwjaarsborrel in de kantine!
Vorig jaar begonnen we 2016 met een spectaculair ‘Sweltsje Expeditie’. Hoewel dit leuk was en ondanks de minimale deelname ook geslaagd, werd voornamelijk het onderdeel ‘blind volleyballen’ het aller-leukste gevonden. Maar goed ook, wat dat is onze sport! Daarom gaan we in 2017 beginnen met een mixtoernooi! Gezellig avondje volleyballen met elkaar, want dan doen we natuurlijk het liefst! We zien je graag vrijdag 6 januari!


Trainingen 2017

In week 2 van januari 2017 starten de trainingen van de 2e helft van het seizoen, mits er door de trainers en of teams andere afspraken zijn gemaakt! Een extra training kan alleen plaatsvinden in overleg met sporthal reservering. Bel Ali Schreur voor mogelijke opties en stuur een bericht naar      Zonder toestemming zijn de kosten voor eigen rekening!!

Contributie en kledinggeld

In de ledenvergadering is besloten om dit seizoen de contributie niet te verhogen. Aangezien de sponsorgelden teruglopen is er geen ruimte meer voor gratis kleding. De leden hebben ingestemd om 1x per jaar € 15 te betalen voor gebruik kleding. Eind januari wordt dit bedrag geïncasseerd. Diegene die zelf contributie overmaakt verzoeken we ook eenmalig per jaar in januari € 15 over te maken!


DWF (Digitaal Wedstrijd Formulier)

Schermafdruk 2016 12 24 14.24.42In de ledenvergadering van november j.l. is afgesproken dat alle teams vanaf 1 januari 2017 gebruik gaan maken van DWF online ‘resultaat wedstrijden invullen achteraf’. De papieren wedstrijdformulieren kunnen dan ook niet meer worden ingeleverd!! Het thuisspelend team is verantwoordelijk voor het digitaal invullen op de Nevobo website via DWF. De teamcaptain of coach kan indien zij lid van Oeverzwaluwen zijn een Nevobo account aanmaken om daarmee de teamsamenstelling en wedstrijden voor te bereiden. Mochten er nog vragen zijn dan kan je uiteraard contact opnemen met het secretariaat!


Zaterdag 7 januari 2017 eerste wedstrijden….

De dames 1 (Sândobbe 19.00 uur) en meisjes C2 (Balk 17.00 uur) spelen op zaterdag 7 januari de eerste wedstrijden in 2017. De heren 1 starten op maandag 9 januari met een inhaalwedstrijd in de Sândobbe aanvang 20.45 uur.

De andere teams starten op 13 en 14 januari a.s. zie speelschema nevobo.nl of klik op de afbeelding hieronder.
Schermafdruk 2016 12 24 14.09.23

Beachvolleybal in Koudum

Schermafdruk 2017 01 03 18.56.32In de ledenvergadering hebben we al kunnen melden dat Sportdorp Koudum bereid is om een beachvolleybalveld aan te leggen. Momenteel wordt hard gewerkt om een aantal sponsoren vast te leggen voor de nodige exploitatiekosten. De afdeling volleybal zal een commissie vormen die voor het beheer en programmering gaat zorgen.


Bonussysteem terug in de basis?

Helaas zijn er weinig leden die vrijwillig de handen uit de mouw willen steken, hiermee komt het nieuwe taken- en functieplan op losse schroeven te staan. Het bestuur zal de komende weken de teamcaptains en commissieleden opnieuw uitnodigen om een keuze te maken. Lukt dat niet dan worden de teams weer verplicht aan het bonussysteem deel te nemen!

Volleybal op zoek naar nieuwe voorzitter

Gerben Zwerver zal in de ledenvergadering van november 2017 terugtreden als voorzitter! De grijze haren maken plaats voor hopelijk een ambitieuze voorzit(s)ter die de afdeling een warm hart toedraagt. Na 10 jaar werkzaamheden voor de sponsorcommissie te hebben gedaan, mede ontwikkelaar van het jeugdbeleidsplan “Talent foar de takomst”, maker en beheerder van de website volleybaloeverzwaluwen.nl en de laatste 4 jaar als voorzitter van de afdeling volleybal is het tijd voor wisseling van de wacht. Deze vroegtijdige aankondiging geeft de nieuwe voorzitter de tijd om in te werken. De teams worden verzocht om kandidaten te zoeken en/of voor te dragen.Beste mensen,

Zo nu en dan vinden Rinnie en Ali gevonden voorwerpen die jullie vergeten zijn om mee te nemen. Op zaterdag 7 januari 2017 is er gelegenheid om deze spullen weer op te halen, bezichtiging en afhalen tussen 11 tot 12 uur in de kantine van de sporthal.

Schermafdruk 2016 12 21 19.05.17
Op vrijdag 6 januari organiseert de activiteitencommissie weer een gezellig en sportief avondje voor alle ABC jeugd en senioren! De wedstrijden van dit mixtoernooi beginnen stipt 19.00 uur en we sluiten de avond af met een Nieuwjaarsborrel in de kantine!
Vorig jaar begonnen we 2016 met een spectaculair ‘Sweltsje Expeditie’. Hoewel dit leuk was en ondanks de minimale deelname ook geslaagd, werd voornamelijk het onderdeel ‘blind volleyballen’ het aller-leukste gevonden. Maar goed ook, wat dat is onze sport! Daarom gaan we in 2017 beginnen met een mixtoernooi! Gezellig avondje volleyballen met elkaar, want dan doen we natuurlijk het liefst!
Geef je zo snel mogelijk op! Mail eventjes naar of stuur snel een appje naar 0651236712. We zien je graag vrijdag 6 januari! 


Net zoals vorige jaren zal de afdeling volleybal de oliebollen voor Koudum weer gaan verzorgen. De hele happening gaat plaatsvinden op donderdag 29 december 2016. Overdag zullen de bakkers in de weer zijn en op avond vanaf 18.30 uur zullen de oliebollen verkocht gaan worden. Zoals jullie weten kan dit niet zonder vrijwilligers. Dus wat zoeken we? 
- Bakkers (wie ervaring heeft krijgt voorrang) 
- Hulp voor ’s middags in de kantine (2 a 3 man/vrouw)
- Verkopers op de avond.

Indien je zegt ik wil wel helpen in de kantine of als bakker geef je op bij via
Voor het verkopen zullen er nog opgavebriefjes naar de teamcaptains gestuurd worden.
Hoe meer mensen helpen hoe sneller we klaar zijn, dus help elkaar en geef je op.
Groet namens de oliebollencommissie,
Sjoerd en Durk

Sporthal kantine Sândobbe. Op 28 november 2016 aanvang 20.00 uur, zal de jaarlijkse ledenvergadering van de SV-Oeverzwaluwen worden gehouden. Het bestuur nodigt leden en ere leden van de afdelingen van harte uit deze bijeenkomst bij te wonen. Zie voor agenda bijgaande link: Microsoft_Word_-_Agenda_ALV_S.V._Oeverzwaluwen_2016.docx.pdf


Hallo teamcaptains,

Hierbij willen we jullie graag uitnodigen voor een bijeenkomst ter verduidelijking van het takensysteem. Er zijn een aantal teams die zich hebben ingeschreven voor een taak, maar nog lang niet alle teams. Daarom willen wij met jullie de takenverdeling gaan maken ter voorbereiding op de ledenvergadering a.s. 17 november.
We verwachten alle teamcaptains op 3 november om 20.45 uur bij Decorboo.
Mocht je verhinderd zijn dan verwachten we een andere vertegenwoordiger van je team.
Komt er niemand van een team opdagen dan wordt dit team ingedeeld op de overgebleven taken
Hierbij nodigen wij alle leden van volleybal uit de ledenvergadering op donderdag 17 november 2016 bij te wonen. De vergadering zal plaatsvinden in de Klink vanaf 20.45 uur.

Agenda:

Opening en mededelingen
Jaaroverzicht
Financieel overzicht en begroting
Kledingfonds bijdrage
DWF Nevobo digitaal in 2017 verplicht
Deelname en beheer beach volleybal Sportdorp Koudum
Rondvraag
Sluiting

Aansluitend: Taken- en functie verdeling

Schermafdruk 2016 10 01 10.31.49
Vanaf zaterdag 1 oktober 2016 komen onze leden weer bij u langs, koop één of meerdere loten van € 3 per stuk en steun onze club. 80% van de bijdrage komt ten goede aan de afdeling volleybal!
Alvast onze hartelijke dank!

Het gaat weer beginnen. De meeste teams hebben al weer wat trainings uurtjes achter de rug en staan te popelen om de eerste puntjes binnen te halen. Zoals je weet heeft elk team een scheidsrechter nodig en die zijn ingedeeld door onze zaal- en scheidrechtercommissie. Uiteraard gaan we ervan uit dat de scheidrechters zich op tijd in de sporthal melden, maar mocht je zeker van je zaak willen zijn dan kun je natuurlijk als team(captain) vooraf nog even checken bij de aangewezen scheidsrechter. De indeling voor scheidsrechters is hier te downloaden als PDF. Veel succes in het nieuwe seizoen.


Na een weekje training zijn alle teams opgestart en is er na overleg met trainers, TC en teams een nieuw trainingschema vastgesteld.
(p.s. de mini's starten de eerste donderdag na de feestweek en op woensdag 7 september is er geen training i.v.m. de feestweek)
KLIK OP AFBEELDING VOOR LEESBAAR PDF FORMAAT>>>
Schermafdruk 2016 09 02 09.56.19

Als jullie deze nieuwsbrief ontvangen is het nieuwe seizoen 2016-2017 volleybal aanstaande. Terwijl velen van de leden uitgerust zijn van een welverdiende vakantie, heeft het bestuur en de TC de nodige voorbereidingen voor een nieuw seizoen grotendeels afgerond.
Besloten is om alle teams aan het begin van het seizoen een nieuwsbrief te verstrekken met de meeste relevante informatie. Deze informatie staat overigens ook op de website!
Het is zeer zeker niet de bedoeling om frequent met nieuwsbrieven te strooien omdat er een actueel nieuwsitem op onze website staat. Ons advies is, zeker nu het clubblad het Sweltsje niet meer verschijnt, om een keer per week de website www.volleybaloeverzwaluwen.nl te bezoeken voor de actuele informatie.
Lees meer...
Schermafdruk 2016 08 12 16.15.51De Nevobo heeft het nieuwe speelschema voor 2016-2017 gepubliceerd op haar site volleybal.nl. Boven in het zoekscherm kun je Oeverzwaluwen intikken, waarna competitie, programma en uitslagen getoond worden. 
De eerste wedstrijden worden gespeeld in het weekend van 23 24 september 2016. <<klik hier op de link>> http://www.volleybal.nl/competitie/vereniging/CKL6T9W


Vanuit o.a. het project ‘Meer spelplezier, minder regels’ zijn er voor het nieuwe seizoen wijzigingen in Spelregels en Reglementen. Hieronder tref je een lijst met de belangrijkste wijzigingen, waar je voorafgaande aan het seizoen en vóór en tijdens wedstrijden mee te maken krijgt.
In de ledenvergadering van november 2015 is besloten dat het experiment met het bonus systeem geen vervolg krijgt. Als vervangend model is door de ledenvergadering besloten alle taken te verdelen onder de deelnemende teams in de Nevobo competitie. Het bestuur heeft ondertussen alle taken benoemd en uitgeschreven. Dit z.g. takenboek volleybal Oeverzwaluwen, zal op zaterdag 3 september 2016, tussen 10-12 uur in de bestuurskamer van de sporthal ter inzage liggen. De werkwijze is als volgt:  Je kan je als vrijwilliger, lid of team opgeven voor een bepaalde taak of taken die nodig is om het volleybal voor het komende seizoen in goede banen te leiden. Een overzicht van het takenprogramma komt binnenkort online zodat je alvast een idee krijgt van wat er allemaal nodig is binnen een afdeling als volleybal. Met nadruk willen wij jullie meegeven dat een ieder die wil deelnemen aan de Nevobo competitie verplicht is om een ondersteunende bijdrage te leveren!!
afbeeldingDe eerste trainingen voor volleybal starten in week 35 op maandag 29 augustus 2016 in de sporthal de Sândobbe, m.u.v. de mini volleyballers, zij starten na de feestweek op donderdag 15 september om 18.00 uur. Indien de trainer eerder wil starten dan hoor je dat persoonlijk via hem/haar of team captain. Als je lees meer aan klikt zie je een schema indeling teams, klasse, speelschema, trainingsdag(en) veld en trainer indien bekend. We hebben nog een trainer nodig voor Heren 1, Meisjes A en C2. Weet jij iemand of lijkt het jezelf leuk om een training te doen?? Neem dan even contact op met Johan Folmer Email:  Lees meer...
De TC heeft een voorlopige indeling seizoen 2016-2017 samengesteld. Er is zoveel mogelijk rekening gehouden met alle wensen en mogelijkheden.
Na een paar trainingen zullen de definitieve selecties worden ingeschreven bij de Nevobo. Het is dus mogelijk dat er nog van team gewisseld kan/moet worden.
Lees meer...
KOUDUM - Op zaterdag 23 april zijn alweer de laatste volleybalwedstrijden van dit seizoen. Daar hoort een leuk feestje bij! Samen met afdeling voetbal organiseert de activiteitencommissie van afdeling volleybal een Kings & Queens party. Vanaf 17.00 uur is iedereen welkom in zijn oranje outfit in de kantine van Oeverzwaluwen.
Dit seizoen levert afdeling volleybal helaas geen kampioenen op. Maar toch vinden wij dat iedereen het gevoel van een kampioen mag ervaren! Een heel seizoen gestreden voor de winst, geproost op de gehaalde punten en gebaald van de verloren punten. De titel ‘kampioen’ wordt het dan niet meer, maar wel een koning of koningin! Dat is toch bijna hetzelfde gevoel, of misschien nog wel beter!
KingsandQueens
Lees meer...
logoKoudum. Tijdelijk zal het secretariaat van de afdeling volleybal worden overgenomen door de voorzitter en overige commissies indien van toepassing. Het mailadres blijft wel gelijk
Voor dringende vragen M 06-53 57 76 43 voor teamzaken eerst overleggen met de teamcaptain/trainer/coach of met de TC leden.

Schermafdruk 2016 02 23 10.15.41
VOLLEYCONCEPT.EU BIEDT EEN ANTWOORD OP UW ZOEKTOCHT :
- 15 nieuwe professionele kwaliteitstrainingen
- Vernieuwend en uniek concept
- Uitdagende spel- en oefenvormen
- 100 % oefeningen met bal
- Ploegopbouw met tactische opdrachten
- Meer dan 300 verschillende oefenvormen
- Opeenvolging van volledige trainingssessies (2 uur of meer)
- Complete trainingen met opwarming, kern en ploegtraining
- Nieuw : PDF-formaat (bruikbaar op computer, tablet, smartphone, GSM)

Vrijdag 26 februari 2016 kantine Sporthal de Sândobbe.
logoVaak wordt het bestuur van de OMNI aangesproken van wat zij eigenlijk doen voor de vereniging en afdelingen. Het blijkt voor vele leden, commissies en afdeling bestuurders, een club van "geheimzinnige" bestuurders. Uiteraard is dat helemaal niet het geval want een ieder die zich een beetje verdiept in de vereniging geschiedenis, zou moeten weten dat de OMNI de vereniging Sv Oeverzwaluwen is en dat de onderliggende afdelingen van voetbal, volleybal, gymnastiek en tennis daar een onderdeel van zijn. De afdeling voorzitters maken deel uit van het ONMI bestuur en zij hebben de taak om hun leden te informeren over aangelegenheden die de afdeling aangaan.

Op speciaal verzoek van afdeling bestuurders en commissieleden wordt er op vrijdagavond 26 februari a.s. een informatie avond gehouden van waar de OMNI voor staat en mee bezig is. In een soort brainstormsessie heeft een ieder de gelegenheid om zijn stem te laten horen. De aanvang van deze avond is om 20.00 uur in de kantine van de Sporthal. Onderdelen die aan de orde komen zijn in ieder geval:
1. Gezamenlijk activiteiten ontplooien en combinatiesport aanbieden
2. Beheer van de Sandobbe, onderhandelingen met Gemeente, investeringen
3. Gezamenlijke administratie en communicatie
4. Financiële buffer voor elkaar in geval van slechte tijden
5. Elkaar ondersteunen bij het goed leiden van een vereniging en het zo goed mogelijk binden van vrijwilligers
Zegt het voort en laat je stem horen.
IMG 1683De leden van de nieuwe activiteitencommissie zaten wel even met de handen in het haar. Kon deze eerste activiteit wel doorgaan? De opgave was minimaal en eigenlijk hadden we nog een paar nodig. Achteraf was misschien de datum niet zo handig gekozen, maar we wilden graag nog een activiteit organiseren in 2015. Uiteindelijk in de laatste dagen mochten we nog een paar namen opschrijven en dat gaf ons de doorslag: Sweltsje Expeditie gaat door!
Over het parcours hadden we goed nagedacht. Een echte expeditie, geen spelletje voor mietjes. Zo bleek dat ook uit de reacties van de deelnemers. Leuk en pittig, maar niet té. Fijn! Dat wilden we horen.
Lees meer...
Poster oeverzwaluwen-naar-sneek-01
De kop is er in ieder geval af voor de activiteitencommissie, op naar de volgende activiteit! En deze staat ook al gepland! Op 23 januari 2016 speelt VC Sneek thuis tegen TT Papendal/Arnhem om 19.30 uur. De jeugdleden waren eerder al uitgenodigd om kosteloos deze wedstrijd bij te wonen, maar het leek ons leuk om hier met een hele club naar toe te gaan. Iedereen wil wel een mooie pot volleybal zien toch? Wie gaat er mee? Geef je op voor 8 januari via Facebook, mail of persoonlijk bij onderstaande dames. 

Activiteitencommissie Oeverzwaluwen Volleybal
Wietske, Baudina, Christa, Tineke en Klasine

Poster sweltsjeexpeditie-01 kopie
Op 19 december is het zover! De eerste activiteit door de nieuwe activiteitencommissie!

In Sweltsje Expeditie strijden verschillende teams tegen elkaar in verschillende spellen/proeven. Het draait om samenwerken en vertrouwen, maar ook om plezier! Dit spektakel zal om 18.00 uur van start gaan en de prijsuitreiking wordt om 21.00 uur verwacht. Aansluitend is er een gelegenheid om het jaar 2015 af te sluiten met een borrel én draaiend rad! Geef je nu op om deel te nemen aan dit leuke evenement! Je wordt individueel ingedeeld zoals bij een mix toernooi. Alle jeugdteams (A/B/C) en seniorenteams zijn van harte welkom!


Geef je vóór 12 december op bij:
Wietske Korenstra (06-50558879 of )
Baudina van der Veer (06-23789282 of )

De nieuwe indeling voor scheidsrechters wordt persoonlijk bekend gemaakt bij alle scheidsrechters van Oeverzwaluwen. Ook op de website kan je een pdf downloaden zodat je weet wie jouw team gaat fluiten. Zie voor de complete lijst onder menu Home>downloads.

Sândobbe. Op woensdag 16 december a.s. kan er de hele dag niet gesport worden wegens het vervangen van de huidige verlichting. Het vervangen van de verlichting duurt 2 dagen, maar op donderdagavond kan er volgens verwachting weer gebruik gemaakt worden. Graag doorgeven aan teamleden.
C regio.jpgZaterdag 14 november, moesten we weer volleyballen. We gingen de strijd aan met Joure in Joure. De eerste set hebben we gewonnen met 17-25 de tweede set hebben we verloren met 29-27 was super spannend. De derde set stonden we met 15-9 achter, maar Nynke had er 15-23 van gemaakt met haar opslagen. Die set hebben we gelukkig gewonnen met 17-25. En de vierde set was ook spannend we stonden achter met 18-13, maar toen kwam Sophie en die maakte er 18-21 van met haar opslagen we hebben die set ook gewonnen met 21-25. We hebben dus een 1-3 overwinning geboekt tegen Joure. Hebben er weer wat punten bij en weer nieuwe moet voor de volgende wedstrijd. Die is vrijdag 20 november in Koudum tegen Heerenveen om 20:15. We hebben er zin in. We staan nu 6de mooi in het midden van de stand.
Groetjes van de meisje C1-Regio
 
Sinds kort is er een nieuwe activiteitencommissie van de volleybalvereniging actief. Dames 3 heeft deze taak opzich genomen. Het doel is om het komende volleybalseizoen een aantal leuke en gezellige activiteiten te organiseren voor jong en oud. Mochten jullie ideeën en/of opmerkingen hebben meld dit bij Wietske Korenstra (0650558879/ ).
ledenvergOp 3 december 2015 is de Algemene ledenvergadering van de (OMNI) Sv-Oeverzwaluwen. Er staan vele activiteiten en investeringen op het programma. Het is goed voor de vereniging dat u als lid aanwezig bent, samen werken aan een duurzame toekomst!

3 december 2015 - ledenvergadering SV Oeverzwaluwen (alle afd.) - Sporthal 20.30 uur

Laat uw stem horen..... Zie agenda lees meer!
Lees meer...
Schermafbeelding 2014-04-09 om 13.06.43Vrijdag 18 september was het weer de eerste wedstrijd van het seizoen (voor de meesten van Oeverzwaluwen). Wat zou het dit jaar ons brengen, we zijn met 7 spelers dus hopen dat geen 1 van ons een blessure krijgt. Vorig jaar als derde geëindigd met als laatste wedstrijd een grote kans op PD wedstrijden. Helaas waren de meiden van Blauwhus net iets beter maar het scheelde niet veel (1-2) of we hadden meegestreden voor de derde klasse. Wel was het een top wedstrijd om als afsluiter van het seizoen te spelen. Dit jaar hebben we er weer veel zin aan en dan begin je natuurlijk gelijk met een derby tegen Workum. Altijd leuk die strijd!
Lees meer...

Het volleybal seizoen is alweer begonnen en dat betekend dat er ook weer door de teams zaalwacht moet worden gedraaid. We proberen zoveel mogelijk teams in te delen die ook moeten spelen op deze avond, helaas is dit niet altijd mogelijk het kan dus eens voor komen dat je een volleybalvrije avond hebt maar wel zaalwacht. Als een team van Oeverzwaluwen zaalwacht heeft, dan telt het zaalwachtteam bij de thuiswedstrijden van Oeverzwaluwen. De zaalwacht dient er voor te zorgen dat alles op tijd klaarstaat en na afloop van de wedstrijden weer wordt opgeruimd.

Lees meer...
C regio.jpgLaten we ons eerst maar eens even voorstellen. Wij zijn de meisjes van C-Regio. Trainer/coach Mirjam Boersma. 10: Sophie Sijnja, 2: Manon de jong, 12: Gea Wiersma, 3: Anne Douma, 9: Nynke Galama, 8: Tjitske Busman en 11: Anna de Vries. Op maandag worden we getraind door Mirjam Boersma en op woensdag door Johan Folmer. Mede door deze leuke trainingen hebben wij onze eerste wedstrijd dik gewonnen met 0-4 ( 18-25, 11-25, 18-25 en 11-25. De wedstrijd was tegen Vovem in Emmeloord. We hebben deze wedstrijd heerlijk gespeeld en we hopen dat we nog veel wedstrijden mogen winnen. Lyanna Haytema jij ook bedankt dat je mee wou als extra speelster. Wilt u ons zien spelen dat kan aanstaande vrijdag 25 september om 20:15 in de Sandobbe te Koudum. We mogen dan aantreden tegen VC Sneek JC1. Tot dan. Groetjes meisjes C1-Regio
Schermafdruk 2015-09-18 15.21.41Koudum. Sv Oeverzwaluwen is op weg een aantal stappen te zetten om de sporthal de Sândobbe duurzaam en energie neutraal te maken. Omdat er een nieuw huurcontract van 10 jaar met de Gemeente SWF wordt afgesloten, kan de vereniging inzetten op duurzaamheid. Het is de bedoeling om de zuidkant van de sporthal vol te leggen met 220 zonnepanelen. Dit vergt een aanzienlijke investering van € 62.000 excl. btw. Tevens zullen binnenkort alle TL verliching in de sporthal worden vervangen door LED verlichting. Samen met de Gemeente SWF wordt deze operatie uitgevoerd. Voor de Sv Oeverzwaluwen betekent dit een terugverdien tijd van 3 jaar. 
Al met al grote plannen om de sporthal volop in het licht te zetten op een duurzame manier!
Voor de Sportimpuls 2015 zijn 306 subsidieaanvragen ingediend, voor een totaal bedrag van ruim 22 miljoen Euro. Dit overtreft het beschikbare budget van 3,5 miljoen Euro ruimschoots (7 keer overtekend). Te midden van dit slagveld, is de subsidieaanvraag van Sv Oeverzwaluwen goedgekeurd!
De aanvraag is beoordeeld als "zeer relevant" en de kwaliteit van de aanvraag als "goed".
Dit betekent dat wij, zonder verdere eisen of voorbehoud, de subsidie krijgen van Euro 70.000, en aan de slag kunnen.
Een mooi resultaat voor een knap stukje huiswerk van het ONMI bestuur. Binnenkort gaat een commissie beginnen met het project: Koudum Sportdorp.
Woensdag 21 oktober om 20.00 in de Klink.

Agenda:
1. Opening
2. Ingekomen stukken
3. Uitleg van het plan voor zonnepanelen door secretaris Menno van Dijk
4. Gelegenheid voor het stellen van vragen
5. Stemming over plaatsing zonnepanelen op de Sporthal de Sândobbe.
6. Sluiting
Lees meer...
30 september a.s. zal er een brainstormsessie worden gehouden in de sporthal. Het doel is om met een brede delegatie van gedachten te wisselen, of en hoe we de afdeling volleybal beter kunnen laten functioneren. De afdeling Volleybal probeert op een constructieve manier verbindingen te leggen die tot verbeteringen kunnen leiden voor de organisatie rond volleybal. Voor deze sessie zijn uitgenodigd alle teamcaptains, trainers, coaches en commissieleden van de seniorenteams en meisjes A. Aanvang 20.00 uur in de sporthal.

Eerlijk duurt het langst!
Eindelijk was het zover, 11 april dé wedstrijd waar het volleybalteam meisjes B1 al weken naar uit heeft gekeken. Bolsward-Oeverzwaluwen. Degene die deze wedstrijd wint is kampioen. Nadat Oeverzwaluwen de thuiswedstrijd met 4-0 had gewonnen, zagen ze ook deze wedstrijd met goede hoop tegemoet....
Helaas viel alles in duigen, toen bleek, dat Bolsward de confrontatie niet aandurfde en hun troef inzette om kampioen te worden. Een toptalent, spelende in dames 2, zorgde ervoor dat de wedstrijd, die zo leuk, sportief en spannend had moeten worden, eindigde in een 4-0 nederlaag ....wat een teleurstelling.....
A1
Fokko Hofman, Britt Haytema, Aukje Feenstra, Janneke Wittermans, Hilde Lanting, Jitske Lanting, Fimke Bootsma, Gerbrich Falkena, Maartje Smits, Marije Stilma en Jaline Jaarsma.

Toch lieten de meiden van Oeverzwaluwen hun hoofden niet hangen. Vol goede moed pakten ze de training weer op. Twee keer in de week volop aan de bak, om klaar gestoomd te worden voor het kwalificatie toernooi. Op zaterdag 6 juni was er de mogelijkheid om je als team toch nog te kunnen plaatsen voor de hoofdklasse. Deze kans konden ze niet laten lopen. Eenmaal in Leek te zijn aangekomen en strak van de zenuwen de eerste tweewedstrijden verloren te hebben, namen ze bijna genoegen met het feit dat deze klasse nog wat te hoog gegrepen was. Maar.....het tegendeel bleek waar te zijn. De 3 wedstrijden die volgden, werden allen gewonnen!!!!! Met als gevolg: 2e van de poule, dus...rechtstreekse plaatsing in de hoofdklasse!! Wat een prestatie meiden. Wij zijn super trots op jullie!

Ook Fokko Hofman en Jaline Jaarsma, gefeliciteerd met deze prestatie. We kijken nu al uit naar het komende seizoen.
Het bestuur

WEB MG 0968Bolsward. De meisjes B1 Regio Bolsward zijn kampioen geworden tegen hun grootste concurrent Oeverzwaluwen B1. In een matige wedstrijd, die meer spanning had dan verzorgd spel, wisten de meisjes uit Bolsward met 4 winnende sets Oeverzwaluwen te verslaan en daarmee het kampioenschap binnen te slepen. Oeverzwaluwen is en blijft daarmee, met nog één thuiswedstrijd, op de tweede plaats staan. Een prachtig resultaat waar we als vereniging trots op kunnen zijn.
DSCF6209Leeuwarden. Op vrijdag 10 april werden de 10 hoogst scorende verenigingen door sponsor Poiesz in het zonnetje gezet. Ook dit jaar was er weer een prijs voor de OMNI Oeverzwaluwen.
Poiesz Supermarkten heeft vrijdagavond in totaal 515.000 euro aan sponsorgeld uitgekeerd aan clubs en verenigingen in het Noorden. Dat gebeurde tijdens een groot sponsorfeest voor 4000 bezoekers in het WTC in Leeuwarden. Er deden circa 500 clubs mee aan de actie.
Oeverzwaluwen werd 7e met een mooi geld bedrag van € 1484. Dit keer was het aan de afdeling voetbal en volleybal om de prijs in ontvangst te nemen. Allen bedankt voor de inzet en ondersteuning van onze vereniging.
Op zaterdagochtend 21 maart was er de workshop preventie enkelblessures. Door middel van deze workshop wil de Nevobo volleybalspelers en trainers bewust maken van de oorzaak van enkelblessures en de preventie hiervan. Alle deelnemers kregen ook een oefentol en een E-card mee om thuis mee te oefenen om enkelblessures tegen te gaan. 
Lees meer...
Schermafbeelding 2013-03-16 om 10.44.35Om het volgende seizoen weer goed van start te gaan vragen we jullie om de gesponsorde wedstrijd shirts, truien, broekjes, ballen en teamboek met spelerskaarten tijdig in te leveren via jullie teamcaptains.
Dat kan op de volgende data bij verzamelpunt Decorboo reclame aan de Ds.L. Tinholtstraat 42 op maandag 27 of dinsdag 28 april tussen 19.00 en 20.00 uur. De kledingcommissie zal daar klaar staan om de spullen in ontvangst te nemen en te controleren op volledigheid. Zorg dat je vooraf alles hebt gecontroleerd en je teamleden naar de juiste maat shirts, broekjes en/of truien hebt gevraagd. (eventueel laten passen) Zo kunnen wij na de bekendmaking van de nieuwe teamindeling snel de juiste kleding toewijzen. In je teamboek vind je daarvoor de juiste invulformulieren.
Het volleybalseizoen loopt alweer ten einde. Zo worden in het weekend van 17 en 18 april de laatste thuiswedstrijden alweer gespeeld.
Om het volleybal seizoen plezierig af te sluiten willen wij graag met alle teams, coaches, trainers, vrijwilligers en sponsoren een gezellige nazit in de kantine.
Dit zal plaats vinden op zaterdagavond 18 april a.s. aansluitend na de wedstrijden om ca. 18.30 uur in de kantine van de sporthal. Schermafbeelding 2013-12-15 om 15.14.58
Bonus/consumptiebonnen
Na de laatste wedstrijden zal het bestuur de verdiende bonus/consumptiebonnen aan jullie teams uitreiken. De consumptiebonnen kunnen daarna worden genuttigd met je team in de kantine. Uiteraard zal er ook voor bijpassend hapje worden gezorgd. Van sommige teams is nog niet de definitieve lijst met bonuspunten ontvangen, willen jullie deze uiterlijk 13 april inleveren bij de voorzitter Gerben Zwerver of per mail opsturen naar
Veel speelplezier nog tijdens de laatste wedstrijden en graag tot zaterdag 18 april!
Voor het komende seizoen zijn we nog op zoek naar een trainer(ster) voor Heren 1 en een meisjes jeudteam. Een trainers diploma is niet vereist. Mocht je belangstelling hebben om een cursus VT2 te willen volgen, neem dan spoedig contact op met de technisch coördinator Johan Folmer. De afdeling volleybal vergoed de cursus kosten. Als tegenprestatie train jij dan een team binnen de vereniging. Kijk hier voor meer informatie>>
Schermafdruk 2015-03-15 10.42.57
Easterein.
Zaterdag 17 maart hebben de Dames 1 met 3 -1 gewonnen bij Covos in Easterein. Door deze overwinning stegen de dames van de 5e naar de 4e plaats. Met 2 punten achterstand op SVW Workum is een derde plek het maximale wat er dit seizoen gehaald kan worden. Aangezien Workum het gemakkelijkste programma heeft zullen de dames moeten zorgen geen onnodige punten meer te verspelen. De wedstrijd tegen Covos kende geen hoog niveau. De punten werden hoofdzakelijk gemaakt door de fouten van de tegenstander en dat zegt genoeg over de wedstrijd. Uiteraard zijn uiteindelijk de punten belangrijk en deze 4 schrijven we er graag bij! Vrijdag 20 maart a.s., aanvang 20.30 uur spelen de dames 1 in en tegen Joure, op naar de volgende 5 puntjes!!
'Op zaterdag 21 maart om 9.30 tot 12.00 is er een workshop preventie enkelblessures in 'de Sandobbe'. Deze wordt gegeven door Hans Verstappen.
9.30 - Ontvangst met koffie of thee. Begin workshop, theorie
11.15 - Praktijk gedeelte op het veld
12.00 - Invullen evaluatieformulieren. Einde cursus
Iedere deelnemer krijgt een pakket met daarin een oefentol en oefenpakket t.w.v. €39,50.
Opgave bij: J. Huisman Telefoonnummer: 0613476634 E-mail: '
 Stem op de OMNI OeverzwaluwenLogo COMPLEET NW20JSA oranje KLEINDit jaar doen we weer mee met de Poiesz jeugdsponsoractie. Vorig jaar zijn we als OMNI- vereniging 2e van Friesland geworden en we willen graag weer in de top 10 eindigen. Dit jaar zijn de oude vertrouwde munten weer terug. Bij elke € 10,- aan boodschappen krijg je een muntje. Elke week zijn er aanbiedingen waarbij je extra sponsormunten krijgt. Hou hiervoor de reclamefolder of internet in de gaten. We kunnen ook extra munten verzamelen als we via facebook onze club steunen. Ga naar de Poieszfacebook pagina www.facebook.com/poieszsupermarkten klik hier de sponsoractie aan, selecteer de Poiesz Koudum, daarna kan je OMNI-vereniging Oeverzwaluwen aanklikken. Tot slot is het een kwestie van je eigen gegevens invullen en versturen. Zelf maak je dan kans op een ipad of een waardebon van € 25,-. Kleine moeite en een groot plezier voor ons als vereniging. Alvast bedankt namens iedereen. Let op de oude munten kunnen we niet in de kokers gooien. Deze tellen niet mee! De tussenstand is te volgen. Kijk op www.poiesz-supermarkten.nl/jeugdsponsoractie
'Gewoon' is niet goed genoeg voor Studio Graps. No nonsense is een betere omschrijving. Van een vormgevingsbedrijf mag je 'creativiteit' verwachten, beter gezegd, 'een niet-alledaagse stijl', die steeds varieert. Die afhankelijk is van de wensen van de opdrachtgever. En van de dienst of het product van het bedrijf. Daarbij geldt als uitgangspunt: niets is onmogelijk. Daarom geldt Studio Graps als een flexibel en professioneel bureau, dat waarde hecht aan korte communicatielijnen. Tot grote voldoening van vele huidige en eerdere opdrachtgevers...

Studio Graps is vanaf 2014-2015 co-sponsor van de volleybal afdeling voor heren 1 maar is al reeds jaren co-sponsor van dames 4 en tevens Net-sponsor.....je zou kunnen zeggen....'Gewoon' is niet goed genoeg voor Studio Graps!
heren1 - 001
Op de foto achterste rij van links naar rechts: Trainer Bert Bruins, Aanvoerder Luut Dijkstra, Anton de Jong en Piet Woudstra. Voorste rij van links naar rechts: sponsor Studio Graps, Gerrit de Jong, Douwe van de Velde, Acronius Miedema en Theo van der Meulen.
Bakhuizen. De meisjes B1 van Oeverzwaluwen zijn gisteren kampioen geworden van het oliebollentoernooi in Bakhuizen. Dat de dames goed bezig zijn weten we al een tijdje, momenteel 1e in de competitie. Meisjes B1, trainer Fokko Hofman en coach Jaline Jaarsma, van harte gefeliciteerd.Schermafdruk 2014-12-31 09.27.34
Aanstaande dinsdag is het zover, dan gaat het jaarlijkse oliebollenbakken en verkopen weer los.
De bakkers en de inpakkers hebben inmiddels bericht gehad. We verwachten jullie aanstaande dinsdag 30 december om 18.30 uur in de kantine van de sporthal.
Heb je je nog niet opgegeven maar je kunt wel helpen of je weet iemand die kan helpen, kom naar de sporthal en help mee.!!
Des te eerder zijn de oliebollen verkocht. Aardige bijkomstigheid is dat iedereen die meehelpt 20 punten ontvangt voor het bonussysteem. Ook ouders, vrienden, familie kunnen meedoen en hun punten geven aan jouw team. Voor vragen kunnen jullie bellen met Durk Grouwstra 06-15014491 of Sjoerd Melchers op telefoonnummer 0514-521425
Schermafdruk 2014-12-21 12.16.16IJlst - De volleybalsters van Oeverzwaluwen DS 2 kunnen zich met een gelukkig gevoel te goed doen aan kerstkalkoen en oudejaarsoliebollen. De nieuwkomers in de 2e klasse mogen zichzelf op de borst kloppen met een knappe zevende plaats halverwege de competitie. Trainer/coach Wiebe Nauta is zeer te spreken over de overwinning op A.N.O. DS 2 (1-2). 'Dit was een heel belangrijke overwinning. Zeker tegen een directe concurrent moet je hier heel tevreden mee zijn. Een niet onbelangrijke bijkomstigheid is, is dat dit de laatste wedstrijd van de eerste competitieronde is en dan is zo'n zege behalen gewoon prettig.' 
Lees meer...
Sneek. Op uitnodiging van VC sneek zijn we op zaterdag 22 november met 22 meiden van de jeugd B afgereisd naar Sneek.
Hier konden de wij de wedstrijd tussen Sneek en Peelpush gaan bekijken, de nummer 1 en 2 van dat moment. VC Sneek is op dit moment de topper van het Nederlands volleybal. Hier waren we natuurlijk wel erg nieuwsgierig naar. We waren lekker vroeg in de zaal zodat we de warming up konden bekijken. Dit is een hele andere manier van inspelen dan de meesten van ons gebruiken. Leuk om naar de te kijken. Er werden aardig wat ideeën op gedaan door een trainer die ook mee was gegaan. De dames zullen dit binnenkort vast wel merken. Na het officiële voorstelrondje van de beide clubs kon de wedstrijd om half acht beginnen. Ja en dan zit je echt te kijken naar het spel en vol bewondering de snelheid te aanschouwen. Wat een mooi spel! De eerste set werd gewonnen met 25-22. De tweede werd door wat slordige puntjes verloren met 21-25 en de laatste 2 sets hadden de dames hun eigen kracht weer terug en wonnen dit. We hebben een prachtige wedstrijd bekeken met de meiden. De woorden op de terugreis van de meiden was dat ze ook wel zo willen spelen. Dit beloofd voor oeverzwaluwen nog een mooie toekomst!
NaamloosSândobbe. Soms heb je van die maandagochtenden dat je het weekend maar niet kunt vergeten. Met dank aan de vereniging Oeverzwaluwen en met name dames 2 van die vereniging beleefden wij gisteren zo'n maandagochtend.
Met een glimlach van oor tot oor zit je dan achter je bureau. Terug denkend aan zondag. Okay het is een eindje rijden naar Koudum, maar dat mag de pret niet drukken. Na een training (waar al veel publiek bij kwam kijken) en de door Oeverzwaluwen uitstekend verzorgde lunch mochten wij een clinic geven aan de jeugd van Oeverzwaluwen. Wat een enthousiasme en een lol. Hoe leuk om te zien dat jongere spelers zich optrekken aan oudere spelers. Wat hebben ook wij van het Nederlands Dames team weer veel geleerd van jullie.
Lees meer...
ongehoordgoedOp uitnodiging van volleybalvereniging Oeverzwaluwen zullen de dames van het Nederlands volleybalteam voor doven en slechthorenden op zondag 23 november te gast zijn in sporthal de Sândobbe te Koudum. De dames zullen eerst o.l.v. bondscoaches Kees Nijhuis, Karlijn Grijdanus en Joël van der Schans om 10.30 uur een training afwerken, welke voor bezoekers vrij toegankelijk is. Aansluitend op de training om 13.30 uur geven de bondscoaches en de dames van het NL team samen met de technische staf en speelsters van dames 2 van Oeverzwaluwen een leuke clinic voor de jeugd van 6 tot 18 jaar. Schermafbeelding 2014-11-11 om 11.47.07
Lees meer...
Wij zijn het Jongens B team van Oeverzwaluwen. Wij spelen dit jaar voor het eerst bij Koudum, en het is voor ons een echte uitdaging omdat we 1e klas C regio spelen en een volledige jongenscompetitie hebben. Vorig jaar speelden de meesten van ons bij Workum en zijn we kampioen geworden.
Ons team bestaat uit: Ysbrand Galema: 14 Jaar Molkwerum, Jesper Demmer: 15 Jaar Workum, Menno Kuipers: 15 Jaar Workum, Jeldert Oenema: 15 Jaar Heidenskip, Tjardo Stellingwerf: 15 Jaar Himmelum, Roy Veneman: 13 Jaar Workum, Siebren Meijer: 13 Jaar Ferwoude.
En natuurlijk onze trainster Jaline Jaarsma en coach Annie Galema. We zijn het seizoen goed begonnen voor dat we voor het eerst met z'n allen bij elkaar zijn. Helaas is Siebren Meijer aan het begin van het seizoen al geblesseerd geraakt, hij heeft een blessure aan zijn sleutelbeen. We hopen dat Siebren snel weer mee kan doen, maar gelukkig hebben we versterking gekregen van de meiden van B2! Toppers!
Lees meer...
KOUDUM – Op vrijdagavond ontvingen de dames van Oeverzwaluwen 2 voor de wedstrijd Wisky DS 2 in Koudum. "Met iets wat stroperig spel toch een degelijke overwinning" zo vatte trainer-coach Wiebe Nauta de winst van zijn ploeg samen. "In de eerste en laatste set hebben we gedaan wat we moesten doen. Het spel maken"
Lees meer...
Bakhuizen – Oeverzwaluwen DS 2 hebben zich al worstelend geplaatst voor de tweede ronde van het Dames ZWH-Sneek bekertoernooi. Waar DS 2 vorige week nog onderuit ging tegen de Bolsward DS 5, lieten de dames van Oeverzwaluwen zich vrijdagavond bijna verrassen door Punt- Ut DS 1. Oeverzwaluwen DS 2 – Punt – Ut DS 1 2-1
Lees meer...
Onder leiding van Johan Folmer gaan de trainers in op enkele basis technieken en op het thema "Hoe bouw je een training op". Er wordt training gegeven aan de meisjes B2 die aangegeven hebben mee te willen werken aan deze bijeenkomst. Naast de trainers zijn ook andere belangstellenden van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Dus mocht je ambitie hebben om volleybal trainer te worden, of je coacht een team en wil wat bijleren, je bent van harte welkom.
Je kunt ook vanaf de tribune de bijeenkomst volgen waar ook regelmatig tekst en uitleg gaat worden gegeven.

We zullen dit seizoen vier van deze bijeenkomsten gaan houden, waarvan aanstaande zaterdag dus de eerste is.
Tijdstip: 9.30 – 11.00 in de sporthal
WF VaWF-vastgoed_kopie.gifstgoed is sinds dit seizoen sponsor van Oeverzwaluwen Volleybal. De jongens B zullen de shirt reclame dragen van WF Vastgoed bv. WF Vastgoed bv van eigenaar Willem Folkerts, is zeer actief in de ontwikkeling van het dorp Koudum. Al vele bouwprojecten kwamen tot een mooie afronding. Momenteel wordt er een nieuw plan ontwikkeld in de Koudumer Hoofdstraat. Bekend als plan de Pauw/Schlecker. Een 8 tal woningen worden gebouwd voor de startersklasse. Er zijn nog een paar woningen te koop! Ook is er in augustus 2014 begonnen met de ontwikkeling van het Havenkwartier. Lang omstreden maar uiteindelijk van start met een mooi bouwplan. Er zijn nog een aantal vrije bouwkavels te koop, dus wilde u altijd al aan het water wonen.... dit is uw kans!! Zie voor meer informatie op www.wfvastgoed.nl of klik op de reclame button!
Beste leden van de afdeling Volleybal,
Op 6 november 2014 is de algemene ledenvergadering afdeling volleybal in Klink.
Het is belangrijk om deze vergadering bij te wonen, wij willen graag van ieder team weten wat er leeft. Dat kan een mooie of iets mindere ervaring zijn! De vereniging wordt bestuurd, maar de leden mogen bepalen hoe er uiteindelijk bestuurt moet worden. 
Kom dus allemaal naar de Klink, iedereen ontvangt alvast 20 bonuspunten per persoon voor zijn/haar team.

We starten met de jeugdteams tot en met Meisjes A. van 19.45 uur - 20.45 uur.
In een soort "vragen en antwoord uurtje" zullen bestuur en technische commissie met jullie in gesprek gaan. (als jullie het prettiger vinden, mag je ook je coach of trainer meenemen)

Om 20.45 uur is aansluitend de senioren vergadering in de Klink.
Agenda
- opening en welkom
- vaststellen agenda
- notulen ledenvergadering
- ingekomen stukken
- samenvatting afgelopen seizoen
- status beleid en structuur afdeling volleybal
- evaluatie bonussysteem
- financieel overzicht
- begroting 2014-2015
- contributie vaststelling 2014-2015
- bestuursverkiezing: aftredend en niet herkiesbaar: Jacoline Hoekema
  het bestuur draagt als nieuwe secretaresse voor: Kim Haytema-Bruno
- rondvraag
- sluiting

docxMededeling_club_van_100.docx
Hierbij delen wij mede dat de bijeenkomst van de Club van 50 a.s. zondag 26 oktober niet door kan gaan. Naar aanleiding van een aantal negatieve reacties op de uitnodiging heeft de commissie Club van 100 besloten per direct de organisatie te beëindigen. Voor de Club van 50 heeft dat in principe niet veel consequenties. Wij hopen dat u de club blijft steunen, zodat we daarmee de afdeling volleybal in beweging kunnen houden. Het bestuur afd. Volleybal. <<zie verder voor Mededeling brief Club van 100>>
Koudum. Vanaf dit jaar zet de trainer van DS2 een extra middel in voor de ontwikkeling van jonge talentvolle volleybalsters uit de meisjes A rayon: Een training voor talenten gelijktijdig met de DS2 trainingen. De volleybalsters in deze selectie worden door middel van de trainingen bij DS2 ondersteund in hun ontwikkeling als jonge sporter. Motivatie en inzet is als basis gekozen, maar ook vaardigheden als spelinzicht spelen een rol. Het doel hiervan is om komend jaar jong talent in te laten stromen in DS2. Op 7 oktober vond de eerste training plaats.
Bolsward. Aan alle kanten was het onder de maat afgelopen vrijdagavond voor de volleybalsters van Oeverzwaluwen DS2. Passend, aanvallend, serverend was het allemaal net niet en kon de tegenstander Bolsward niet onder druk gezet worden. Hierdoor ging de uitwedstrijd met 3-0 verloren. Bolsward had de eerste twee wedstrijden van het seizoen gewonnen, waardoor er een pittige pot verwacht werd. Bolsward kon veel druk zetten met hun service, waardoor het spel van DS2 te makkelijk ontregeld werd.
Lees meer...
Koudum. Wiebe Nauta zag DS 2 in de thuiswedstrijd tegen Covos DS 3 voor de eerste keer maar één set winnen (1-2). De trainer van de Koudumers vond dat zijn dames bij lange na niet het niveau haalden als tijdens de eerste twee wedstrijden van het seizoen. De nieuwe koploper is Top en Twel DS 1 met twee punten meer. Nauta erkende dat zijn ploeg daar ook had kunnen staan. 'Dat had misschien wel gemoeten, maar daar hebben we nu niks meer aan. Ik ben blij dat we in ieder geval een set hebben gepakt'.
Lees meer...
image001In het seizoen 2014-2015 zijn er enkele spelregelwijzigingen van kracht. Deze wijzigingen zijn met de scheidsrechters besproken tijdens de diverse officialsymposia in de afgelopen weken. Een belangrijke wijziging in het kader van Fair Play en een Veilig Sportklimaat is het vooraf handen schudden aan het net.
Verandering in het protocol: wij geven elkaar voor de wedstrijd een hand. In het kader van Fair Play en Veilig Sportklimaat is er een belangrijke aanvulling op het protocol. Drie minuten voordat de wedstrijd begint schudden alle spelers elkaar de hand. Ook de scheidsrechter(s) kan hier aan mee doen door zich, net als de spelers, langs het net op te stellen. Wij hopen dat elk team, van eredivisie t/m de laagste jeugdklasse, hieraan zal deelnemen.
Zo doen we dat!
Lees meer...
Tot zijn opluchting kon Wiebe Nauta na het bezoek van Oeverzwaluwen DS2 aan Punt Ut DS1 zijn tweede officiële zege als debutant in de 2e klasse verwelkomen.
'Deze zege is zeer belangrijk. Dat kun je je wel voorstellen', zei Nauta na de 2-1 overwinning op Punt Ut DS1. We hebben zeer goed gespeeld met aantrekkelijk volleybal, vooral in de eerste en tweede set. Toch toonde het team kwetsbaarheid, wat het team in de derde set in problemen heeft gebracht.
Lees meer...

Koudum 19 september 2014. Van plankenkoorts was amper sprake bij Dames 2, het uitgedunde team dat met een minimaal aantal speelsters aan het avontuur in de 2e klasse is begonnen. "We beleven een geweldige start van het seizoen'', zei Nauta vrijdagavond na de winst op Swette Switters DS2 (3-0). "Misschien had niemand dit verwacht, maar wij geloven in onze ambitie en inzet.''

Lees meer...
Op vrijdag 19 september 2014 is de competitie volleybal gestart. Zoals gebruikelijk hebben de teams een enkele keer per jaar zaalwachtdienst. Zorg dat je op tijd de zaal klaar hebt. Kijk voor datum zaalwacht en teamindeling onder nieuws!
Het is weer zover! Van 13 tot 20 september komen de volleyballers weer bij u aan de deur om één of meerdere Grote Club Actie loten te verkopen. 80% van de opbrengst is voor de club zelf. Voor volleybal is dat een mooie prijs, maar natuurlijk hopen wij dat ook u één van de vele prijzen gaat winnen.....
Ook voor de verkopers is het aantrekkelijk, naast dat zij goed werk doen voor de club, krijgen zij bonuspunten voor hun diensten en maken zij kans op een gratis entreekaart voor Duinrell, Slagharen of Bobbejaanland. Per 20 verkochte loten kan er een entreekaart worden aangevraagd. Wil je dat, neem dan contact op met het secretariaat, contact persoon Jacoline Hoekema, 
Teamforto trainong Duitsland9 september 2014 – Wiebe Nauta is tevreden over wat de speelsters van Oeverzwaluwen in de zaal hebben laten zien tijdens het trainingsweekend. De dames bereidden zich in het weekend van 29 aug. t/m 31 aug. in Duitsland voor op het nieuwe seizoen van de competitie in de 2eklasse NeVoBo. Dames 2 speelden tijdens het trainingsweekend drie wedstrijden, die met nipte cijfers werden verloren of gelijkgespeeld. Zo was TuS Müschede met 2-1 te sterk, speelden de dames gelijk tegen TV Asseln (landesliga) en verloren ze met 2-0 van RC Sorpesee. Het trainingsweekend werd zondag in Sundern afgesloten met een verdienstelijke 5e plek van de 14 deelnemende teams bij het Kreigspokaltoernooi, waar de dames op uitnodiging aan deelgenomen hebben.
Lees meer...
Dames 1 terschellingTerschelling. Van 20 tot 22 augustus j.l. zijn Dames 1 op trainingskamp naar Terschelling geweest. De hele week 34 stond in het teken van trainen, trainen en nog eens trainen. Daarnaast natuurlijk de nodige team besprekingen en teambuilding activiteiten. Een goede start is het halve werk, aldus trainer Johan Folmer. Dames 1 is een mix van jong en nog jongere spelers. De ervaren dames delen graag hun inzicht en visie met de jongeren. Na twee jaar intensief trainen en spelen lijkt de tijd rijp dat er om de hoogste plaats gespeeld gaat worden. In ieder geval is het team vol goede moed begonnen. De sfeer is prima en als de resultaten straks zichtbaar worden, zullen we rond de kerstdagen weten of de dames mee kunnen doen aan een mogelijke kampioens gedachte. 20 september starten de Dames 1 met een uitwedstrijd in Bolsward en 27 september, aanvang 17.00 uur , is de eerste thuiswedstrijd in sporthal de Sândobbe.
WEB MG 0947Dames 2 start dit volleybalseizoen voor het eerst met een pittig trainingsweekend in Duitsland. De dames van trainer Wiebe Nauta zijn voor de tweede opeenvolgende keer gepromoveerd en spelen nu in de 2e klasse NeVoBo. Als voorbereiding op het seizoen heeft de trainer een trainingsweekend in Hochsauerland georganiseerd.

Dames 2 hebben op vrijdagavond 29 augustus hun eerste training/Testspiel tegen Damenmannschaft TuS Münster 07, deze dames spelen in de Bezirksliga.
Lees meer...
In week 34 zijn de trainingen weer gestart voor het komende volleybal seizoen 2014-2015. Mocht je niet weten wanneer er getraind wordt, kijk dan even op de site onder je team. Als het goed is staat jouw naam bij een bepaald team. Zo nee, neem dan contact op met de TC leden.
Mocht je niet op de training aanwezig kunnen zijn, meld je dan af bij de trainer of teamcaptain.
Schermafbeelding 2013-11-03 om 15.26.01Beste scheidsrechters van Oeverzwaluwen,
Jullie inzet voor de club is heel belangrijk !! Zonder scheidsrechters kan er namelijk niet gevolleybald worden. Wij vinden dan ook als vereniging dat jullie goed ondersteund moeten worden om dit met plezier uit te kunnen voeren. Wij hebben dan ook besloten om jullie een cursus te gaan geven om nog beter toegerust voor de dag te komen en er voor te zorgen dat jullie met nog meer plezier op de stoel kunnen staan.
WAT : Cursus voor de scheidsrechters
WAAR : Sporthal de Sandobbe
WANNEER : cursus 2 avonden van 2,5 uur op woensdag 27 augustus en woensdag 3 september
HOE LAAT : 19.30 - 22.00 uur
Kosten: Gratis aangeboden door de afdeling volleybal.
Graag willen wij jullie vragen je op te geven als je hieraan mee wilt doen en we nodigen iedereen uit om hier aan mee te doen !!! (Ook nieuwe scheidsrechters zijn welkom)
Geef je op via de mail van: Sanne de Jong, scheidsrechter TC
Terwijl de leden zich opmaken voor de zomervakantie en de rust in de sporthal is wedergekeerd, hebben de leden van de TC koortsachtig gepuzzeld aan de nieuwe teamindeling 2014-2015. De afdeling volleybal speelt het nieuwe seizoen met maar liefst 14 teams en dat is 2 meer dan vorig seizoen. Ook is er een nieuw jongens team samengesteld. Ben je benieuwd in welk team je volgend seizoen speelt??? Klik dan hier>>
Voor de dames 2 waren er een aantal extra trainingen ingepland. De Nevobo heeft elk jaar een aantal PD wedstrijden en Dames 2 kwam in aanmerking om deze te mogen spelen. Er werd gespeeld in en tegen Nijland OTIB.
De missie is geslaagd, zo schreef de trainer. Er werd overtuigend gewonnen met 25-14 en 25-19. Nu is het nog even afwachten of ze mogen promoveren naar de 2e klasse, dat is nog afhankelijk van de nog te spelen wedstrijden van andere teams. 2e klasse of niet, in ieder geval grote KLASSE dat julie dit resultaat hebben bereikt! Proficiat!
Schermafbeelding 2014-04-13 om 14.39.02Foto: Omrop Fryslân, Gaele Groen

11 april, 2014. Fuotbalferiening ACV út Assen is de winner wurden fan de njoggende Jeugd Sponsor Actie fan Poiesz supermarkten BV. De klup krige in bedrach fan 1834 euro. De twadde priis gie nei de kombinearde sportferiening Oeversweltsjes fan Koudum en de tredde priis wie foar fuotbalferiening Akkrum. Yn totaal is der 491.000 euro ferdield oer 491 ferienings út de fiif noardlike provinsjes. De bedragen fariearje fan 636 oant 1834 euro. De tsien bêsten krigen de sjek freedtejûn op it Sponsor Gala yn it WTC Expo yn Ljouwert.
Op dinsdag 22 april a.s. tussen 19.00 en 20.30 uur, verzoeken wij alle teams de complete verzameling van "gesponsorde" kleding en wedstrijdballen in te leveren in de sporthal. In het team-handboek is een lijst met uitgedeelde kleding en deze moet ook ingevuld ingeleverd worden voor controle. Vergeet niet de spelerskaarten in de teammap te doen. Wij rekenen op jullie medewerking en bedanken een ieder alvast voor zijn/haar inbreng! Het bestuur.
WEB MG 0952

Op vrijdag 4 april 2014 was het dan zo ver. Dames 3 kampioen na een 2-1 overwinning. Vorig jaar gedegradeerd en nu kampioen, super!!! Onder leiding van trainer Johan Folmer en coach Gerard Flapper wisten de dames vele wedstrijden te winnen. Volgend jaar weer een klasse omhoog en als Dames 2 aan (de) slag. Gefeliciteerd!!
Schermafbeelding 2014-04-09 om 13.06.43Helaas is er geen foto gemaakt van Dames 4. Op de fotoshoot van onze "hof" fotograaf Gerrit de Jong ontbraken de dames. Toch kreeg de redactie een eigen gemaakte foto binnen......op 27 januari..... dus ook wij zijn ook niet scherp geweest en daarom dames, alle aandacht voor jullie op actueel nieuws!! Zie ook Teamfoto en info!
Schermafbeelding 2014-02-20 om 19.56.42Zeker 16 kleine en een paar grote kabouters, gaan op zaterdag 8 maart a.s. in sporthal de Sândobbe weer gezellig een aantal volleybal oefeningen doen. De meeste kabouters komen uit Koudum en Bakhuizen. Wegens succes zal er volgend jaar vast een vervolg komen. Ook andere verenigingen zijn welkom met hun kabouters. Wij nodigen u van harte uit om eens te komen kijken naar onze toekomstige talenten. De bijeenkomst is tussen 10 en 11 uur.
Schermafbeelding 2014-01-13 om 13.19.25Mocht je nog een leuk cadeau zoeken, de afdeling volleybal heeft nog een aantal drinkflessen met opdruk Volleybal logo. Kosten slechts €4 per stuk. Af te halen tegen contante betaling bij Decorboo reclame.
Schermafbeelding 2014-02-05 om 12.55.24Het jaarlijks terugkerende beachvolleybal toernooi in Appelscha is een van de grootste eendaagse toernooien van het Noorden. Beachvolleybal Appelscha beschikt over een unieke locatie middenin een bosrijk gebied. Van Hoofdklasse t/m Recreanten. NIEUW !!! 4 tegen 4 (dames, heren, mix in 4e klasse en recreanten) De inschrijving is vanaf nu geopend tot 1 juni 2014. Inschrijven kan via Mijn Beach. Vul de juiste gegevens in en kies een klasse.
We constateren dat er regelmatig te laat wordt gestart met de wedstrijden op vrijdagavond. Dit heeft meerdere oorzaken, zoals teams die te laat komen (van buiten Koudum) of op iemand moeten wachten, scheidsrechters die niet op tijd zijn enzovoort. Wij willen de zaalwachtteams vragen er zoveel mogelijk er aan te doen om er voor te zorgen dat er op tijd gestart wordt. Teams die later op de avond moeten spelen, willen namelijk ook op tijd beginnen. Graag jullie medewerking. TC Volleybal.
Schermafbeelding 2013-11-03 om 15.26.01Binnen het speelgebied leeft hier en daar nog een gedachte (vroeger Rayon ZWH) dat de wedstrijden bij 30 punten stoppen, dit is achterhaald en daarom zijn de NeVoBo regels overgenomen. De huidige punten telling:
Rayon 3 sets: 1e en 2e set tot 25 met 2 punten verschil, anders doorgaan tot een verschil van 2 punten bereikt is. Op het wedstrijdformulier op de achterkant gewoon doortellen. 3e set opnieuw tossen en spelen tot 25 punten, verder door spelen tot het verschil van 2 punten bereikt is, er wordt halverwege de 3e set niet gewisseld van speelhelft.
WEB MG 0968Bakhuizen. Maandag 30 December hadden we oliebollentoernooi in Bakhuizen. Ons team (b-regio) zaten in de poule van de A's. Dit was een uitdaging voor ons, omdat we anders altijd in de B's spelen. De eerste wedstrijd was tegen Workum. Zij spelen anders ook altijd bij ons in de competitie. Het was een leuke wedstrijd. We hebben deze gewonnen. De tweede wedstrijd was tegen de A's van Koudum. Dit was een spannende wedstrijd, maar we hebben gewonnen. De derde wedstrijd was tegen Stavoren, waarvan we ook hebben gewonnen. In de finale moesten we tegen Bakhuizen spelen. We waren aan elkaar gewaagd, maar hebben tenslotte toch nog gewonnen. We hebben een mooie beker gewonnen, die nu in de prijskast staat in de kantine. Groetjes B-regio
Eenmaal flink je enkel verstuikt? Hierna heb je een verhoogd risico om daarna weer door je enkel te gaan. Om dit te voorkomen zijn er een zestal oefeningen ontwikkeld. Van deze oefeningen is aangetoond dat ze er daadwerkelijk voor zorgen dat je risico op een volgende enkelverstuiking vermindert. Maar dan moet je die oefeningen wel doen, en daar gaat het vaak mis. Om te onderzoeken hoe we je kunnen stimuleren de oefeningen wél te doen vragen we je mee te werken aan een onderzoek van de VU in Amsterdam. Meld je nu aan!
Voor het komend seizoen willen we leden die interesse hebben een trainersopleiding te volgen, de gelegenheid geven hier aan mee te doen. De vereniging betaalt de kosten van de opleiding en daarvoor geef jij als trainer 3 jaar training aan een team van de vereniging. Een soort win-win situatie. Als je geen verplichting aan wil gaan, mag je uiteraard ook zelf de cursus betalen. De cursus wordt georganiseerd bij voldoende deelname. Heb je belangstelling voor een cursus VT2 of een vervolgcursus VT3, geef je dan op bij het secretariaat: Lees meer...
;feature=youtu.be
Schermafbeelding 2013-12-15 om 15.14.58Het zal jullie vrijwel zeker niet zijn ontgaan, dat per 1 januari 2014 de regels voor het gebruik van alcohol (en rookwaren) zijn veranderd. Vanaf heden is het verboden voor personen, jonger dan 18 jaar, om te roken / rookwaren aan te schaffen en om alcohol te drinken, dan wel aan te schaffen. Overtreding van die regels leidt tot een boete, als bovenstaande bij een controle wordt geconstateerd.
Lees meer...
oliebollenHartelijk dank voor uw aankoop van onze overheerlijke oliebollen. De oliebollenbakkers en venters van Oeverzwaluwen-volleybal, hebben maar liefst 3000 oliebollen voor u gebakken en aan huis verkocht! De opbrengst zal worden gebruikt voor de ontwikkeling van ons volleybal talent. Wij wensen u een goede jaarwisseling en een gezonde en sportieve start in 2014!

De vrijwilligers, leden, commissies en bestuur van de afdeling volleybal Sv Oeverzwaluwen.

foto: Sjoerd Melchers met een deel van de oliebollen distributie
EurologoIn de ledenvergadering van 7 november 2013 is besloten om de contributie met € 2,50 per kwartaal te verhogen. In de komende 3 jaar wordt de gemeentelijke jeugdsubsidie afgebouwd naar nihil en is de afdeling genoodzaakt om een verhoging toe te passen. Door de vele bezuinigingen wordt het steeds moelilijker om met eigen middelen de sportverenigen draaiend te houden. Gelukkig wordt de volleybal afdeling gesteund door vele sponsoren die de vereniging een warm hart toedragen. Zonder hen is er helaas geen sport van enig niveau meer mogelijk. Schrijnend is dat de gemeente SWF de jeugd wil laten bewegen en de verenigingen daartoe aanzet. Helaas zal dat zonder gemeentelijke subsidie steeds moeilijker te realiseren zijn!! Nieuwe tarieven 2014!
winterkampioenHet volleybalseizoen is op de helft en het is tijd voor een korte winterstop. Op 6 december werd de laatste wedstrijd van de eerste seizoenhelft gespeeld. Vrijdag 10 januari 2014 begint de tweede helft.
De eerste helft is voor ons boven verwachting verlopen. De doelstelling van het team was aan het begin van het seizoen al duidelijk. In ieder geval eindigen bij de top 3, met als ultiem doel kampioen worden in de vierde klasse T! It tredde bestaat uit een groep zéér jonge speelsters aangevuld met een iets minder jonge speelster. Trainer is Johan Folmer en in Gerard Flapper is een heel enthousiaste en serieuze coach gevonden. Met zijn allen zijn we vol energie en plezier gestart aan de competitie. Lees meer...
Een bericht van de Nevobo.... boetes voor eigen rekening!
De Nevobo heeft dit seizoen al twee bulletins gewijd aan het dragen van sportschoenen en een witte trui door de scheidsrechters. Wij komen in verschillende sporthallen om zelf te sporten en het valt ons op dat er geen actie wordt genomen door de verenigingen. Op de presentielijsten wordt keurig ingevuld dat de scheidsrechters wel voldoen aan deze feiten. Wij vinden dit dan ook kinderachtig en verzoeken met klem de verenigingen de scheidsrechters hierop te wijzen. Het lijkt ons een kleine moeite om aan deze regel gehoor te geven. Als wij constateren dat dit niet verbetert dan zijn wij helaas genoodzaakt weer over te moeten gaan op sancties. Laten we er met elkaar voor zorgen dat dit niet nodig wordt.
Ze zijn er weer! Gerrit de Jong, Co-Sponsor Studio Graps, heeft van de meeste teams weer prachtige foto's gemaakt, waarvoor dank! De foto's zijn te bewonderen onder menu Teams.
WEB MG 0988
Foto: Dames 5
 Koudum, 23 november. In een spannende, maar vooral goede wedstrijd, hebben de dames 1 van Oeverzwaluwen gewonnen van koploper Swette Switters uit Scharnegoutum. Na een slechte generale, vorige week 3-1 verlies in Leeuwarden, hebben de dames de knop omgezet. De eerste drie sets werden gewonnen, helaas was de concentratie in de vierde set niet scherp genoeg, waardoor er toch een punt voor de gasten overbleef. Vooraf had iedereen echter direct getekend voor deze 4 mooie punten. A.s. dinsdag moeten de dames weer aan de bak, een bekerwedstrijd tegen VLO DS1. Aanvang 20.00 uur. Sporthal de Sândobbe. Steun de dames en geniet van een mooie wedstrijd. Komt allen!
cool volleybal logoDe eerste volleybalochtend was wat ons betreft een succes! De jongens en meiden hebben tijdens deze ochtend, onder leiding van Johan Folmer, veel gedaan en geleerd. Een vervolg kan niet uitblijven en daarom hebben wij nog vier volleybalochtenden op de agenda gezet.
Voor wie: alle jongens en meiden van 5 tot en met 7 jaar - Wanneer: 7 december 2013, 1 februari, 8 maart en 12 april 2014 - Waar: Sporthal de Sândobbe in Koudum - Hoe laat: 10:00 uur tot 11:00 uur - Kosten: geen - Meenemen: gymkleren en een goed humeur!
Doe mee en geef je op voor deze vier ochtenden! Dit kan bij: Sietske Schreur of Anja Klijn Velderman Opgeven kan tot 1 december aanstaande! Voor vragen kun je natuurlijk ook bij ons terecht!
Maar liefst 65 leden van de afdeling volleybal waren present bij de jaarlijkse ledenvergadering op donderdag 7 november j.l. Sinds de introductie van het bonussysteem in 2012 is het mogelijk om punten te halen voor diverse inspanningen, waarmee je als lid de afdeling volleybal een vrijwillige dienst kan bewijzen. Ook voor het bijwonen van deze vergadering worden punten toegewezen. Makkelijk te verdienen punten en tegelijkertijd op de hoogte worden gebracht van de nieuwe ontwikkelingen binnen de club en volleybal Nederland.
Lees meer...
Schermafbeelding 2013-11-09 om 10.54.44Vooraankondiging...
In afgelopen jaar zijn er weer topprestaties geleverd. Op 5 maart 2014 is er weer een sportgala Fryslân. Vanaf 10 februari 2014 is het mogelijk om jouw favoriet te stemmen.
Laat uw stem gelden en stem!!
Lees meer...
Schermafbeelding 2013-11-03 om 15.26.01Op zaterdag 9 november, van 10-12 uur, wordt er een praktijkcursus scheidsrechter gegeven in de Sporthal. Deze praktijkcursus is bedoeld voor de nieuwe scheidsrechters, maar ook zeker voor de scheidsrechters die hier interesse in hebben. Wij willen jullie dan ook meegeven dat dit zeer nuttig is, vooral voor de scheidsrechters die alleen maar een online toets hebben gedaan. Lees meer...
cool volleybal logoMaar daarover hoeft men zich bij Oeverzwaluwen waarschijnlijk geen zorgen te maken, want de oproep om zich te melden voor de start van het Kaboutervolleybal leverde 1 mannelijke en 7 vrouwelijke aspirant volleyballers op. Misschien waren het er wel meer, want u weet misschien dat kabouters over het vermogen beschikken zichzelf onzichtbaar te maken.
Maar zichtbaar waren in ieder geval acht kinderen die zich op 5 oktober voor het eerst enthousiast op de oefeningen stortten die ze kregen aangereikt door hun trainers Sietske Schreur en Johan Folmer.
Lees meer...
Dames,
Jullie hebben er zelf erg veel lol in om na ieder gescoord punt een bemoedigende strijdkreet te laten horen. Maar wat die kreet precies is, vraagt het publiek zich iedere keer weer af. Het klinkt als "Ziesa!" of "Zieza!" of "Siiiiiisa!" of alles wat er verder maar van valt te maken. Maar dat publiek wil eindelijk wel eens weten wat er als collectief door jullie wordt geroepen, wat het betekent en hoe je het schrijft. Er bestaat wel een vermoeden, maar een mens wil als het even kan in alles toch zekerheid, nietwaar? Wil er daarom iemand van jullie zo vriendelijk zijn om dat even te laten weten? Simpelweg een mailtje naar en het mysterie is opgelost. Kan dat publiek er zelf ook aan meewerken om de tegenstander de stuipen op het lijf te jagen en dat is toch maar weer mooi meegenomen.
EurologoDe sponsorcommissie is op zoek naar nieuw commercieel talent. Naar wie zijn we opzoek? Je werkt voornamelijk zelfstandig en bepaalt zelf je werktijden. Je gaat opzoek naar nieuwe relaties en onderhoudt het bestaande relatiebestand. Je hebt overtuigingskracht en laat je niet zomaar de deur wijzen. Je bent zelfstandig, accuraat en hebt een vlotte babbel.
De doelstelling is duidelijk, geld inzamelen voor volleybal. Als tegenprestatie maken de leden reclame voor de sponsoren. Zonder deze inkomsten is er geen volleybal mogelijk. Wij zijn op zoek naar nieuw talent met frisse ideeën. Dat kan in combinatie met het bonussysteem ook aardig punten opleveren voor jouw team. Twijfel niet te lang, meld je aan bij Elisa Bakker, Tineke van der Gaast of Gerben Zwerver.
cool volleybal logoZaterdag 5 oktober start om 10.00 de eerste "training" van het kabouter volleybal in de sporthal. In eerste instantie zullen 8 kabouters starten. Mocht uw kabouter ook interesse hebben om te gaan kijken, dan bent u en uw kabouter van harte welkom. Uiteraard zijn de "hoofdkabouters" graag bereidt u meer informatie te geven!
De leukste week voor officials in de sport komt er weer aan!! Van zaterdag 5 t/m zondag 13 oktober 2013 is het wederom "Week van de scheidsrechter". Al een aantal jaar vindt deze actie sportbreed plaats en de Nevobo ondersteunt dit van harte. Als volleybalscheidsrechter is het goed niet op te vallen, juist dan heb je een prima wedstrijd gefloten.
Lees meer...
De Nevobo heeft een aantal wijzigingen doorgevoerd t.a.v. het bestaande wedstrijdschema. N.B. Via de link van jou team naar de NEVOBO krijg je automatisch het juiste programma. Het betreft de volgende wijzigingen die belangrijk zijn voor Oeverzwaluwen:
BDZWHSAC Staveren DS 1 Oeverzwaluwen DS 2 Vr. 25 okt 20:30 uur Sandobbe
BHZWHSAG Oeverzwaluwen HS 1 VC Bolsward HS 2 Vr. 13 dec 20:15 uur De Trime
D3R EC Stânfries (IJ) DS 4 Oeverzwaluwen DS 2 Vr. 1 nov 19:15 uur Utherne
D4R FI Punt Ut DS 2 Oeverzwaluwen DS 5 Vr. 6 dec 21:30 uur De Singel
D3R HC A.N.O. DS 2 Oeverzwaluwen DS 2 Vr. 17 jan 20:15 uur Utherne
H2R HA A.N.O. HS 2 Oeverzwaluwen HS 1 Vr. 31 jan 21:45 uur Utherne
Er gelden nieuwe CMV-spelregels voor de periode 2013-2016, in oktober 2013 worden deze de verenigingen toegestuurd. Er zijn een paar wijzigingen ten opzichte van de oude spelregels, dus alle verenigingen ontvangen een spelregelboekje op A5-formaat, A4-kaarten om bij wedstrijden op te hangen aan de paal, plus per team een A6-spelregelboekje. De oude boekjes en kaarten graag [na ontvangst van de nieuwe!] weggooien, zodat iedereen weer dezelfde spelregels gebruikt.
Leeuwarden. Na een eerste thuisoverwinning is de selectie van Dames 1 afgereisd naar Leeuwarden. Tegenstander VCO58 had de eerste wedstrijd kansloos verloren tegen Oerterp. Dat hoefde echter nog niks te betekenen, want Oerterp behoort tot de favorieten van dit seizoen in promotieklasse C. Helaas voor de dames kon het niveau van vorige week niet geconsolideerd worden. Het liep niet zoals gewenst en dat is jammer, er had zeker meer in gezeten. De eerste zet werd verloren met 25 - 17. Trainer Folmer koos vervolgens voor een vaste opstelling en hoopte hiermee meer rust te krijgen. De tweede set werd echter ook verloren met 25 - 21. Pas in de derde set leek de wedstrijd te kantelen. Met een groot verschil werd deze set binnen gehaald 12 - 25. Helaas begonnen de dames in de vierde set met achterstand en deze werd deze ook niet meer ingehaald 25 - 18. Volgende week 5 oktober weer een thuiswedstrijd in de Sândobbe tegen OPM Heerenveen. Nieuwe ronde nieuwe kansen!
Schermafbeelding 2013-09-28 om 17.31.08
Stavoren. Gezien de stand mogen we er van uit gaan dat de Heren 1 goed op weg zijn in de 2e klasse. De eerste wedstrijd werd vorige week gewonnen van Covos met 3-0. Vrijdag was de eerste uitwedstrijd in Stavoren. Deze werd gewonnen met 2-1. Setstanden 21 - 25, 25 - 15 en 20 - 25.
DSC 0185De dames 1 zijn het nieuwe seizoen goed gestart. Na een pittige Bootcamp over de Friese "frisse" kanalen, moesten de dames zaterdag j.l. aantreden tegen D.F.S.
Trainer Johan Folmer had wel hoop, maar was nog niet gerust op een goede afloop. 'Het is altijd de vraag hoe het team de zomer is doorgekomen', aldus de trainer. Gelukkig stond er een gemotiveerd team die wilde winnen. In 4 sets, 25-18, 25-16, 25-21 en 25-19, werd de tegenstander aan de kant gezet. 5 mooie punten worden beloond met een tweede plaats op de ranglijst. Zaterdag naar Leeuwarden tegen VCO58, op naar de volgende 5 puntjes??
Schermafbeelding 2013-09-17 om 13.55.57De sporthal beschikt sinds vandaag over een digitaal scorebord op het middenveld en op het A veld (kantine).
Alle sporten kunnen gebruik maken van de scoreborden. Door een duidelijke menukeuze en eenmalige instellingen is het zeer gebruiksvriendelijk. Natuurlijk moet er even geoefend worden. Binnenkort zal de officiele overdracht plaatsvinden.
cool volleybal logoJong geleerd, oud gedaan! Afdeling volleybal wil de jongste jeugd op een speelse en gezellige manier kennis laten maken met volleybal en start met kaboutervolleybal!
Voor wie : alle jongens en meiden van 5 tot en met 7 jaar Wanneer : zaterdag 5 oktober aanstaande Waar : Sporthal de Sândobbe in Koudum Hoe laat : 10:00 uur tot +/- 11.30 Kosten : geen Meenemen : gymkleren en een goed humeur!
Kom volleyballen en geef je op voor deze kennismaking bij:
Sietske Schreur : of Anja Klijn Velderman :
Opgeven kan tot 1 oktober aanstaande! Tot ziens in de sporthal!
In het kader van de "Week van de scheidsrechter" zijn wij op zoek naar onze eigen held binnen de vereniging volleybal Oeverzwaluwen! Wij zijn op zoek naar de scheidsrechter die enthousiast, talentvol en onvermoeibaar is, weet jij wie wij zoeken? Meld jouw scheidsrechterheld dan aan en wie weet wordt hij of zij wel scheidsrechter van het jaar binnen onze vereniging! Lees meer...
free runningOpen les Freerunning
Heb je lef en durf je grenzen te verleggen? Dan is freerunning echt iets voor jou ! Bij freerunning worden hindernissen soepel en origineel genomen. Je leert allerlei soorten rollen en salto's toepassen in een hoog tempo.
Is dit een uitdaging voor jou, kom dan zaterdagmorgen 17 augustus 2013 naar Sporthal de Sandobbe. Je kunt dan meedoen aan een open les freerunning onder leiding van een ervaren en gediplomeerd free runner. Zet de datum alvast in je agenda!
Je kunt je opgeven door te mailen naar: , mail je naam en je geboortedatum. Afhankelijk van de opgaven gaan we de groepen samenstellen en krijg je de tijden door. De lessen worden gegeven vanaf 7 jaar.
De free run lessen starten vanaf 22 augustus in Sporthal de Sandobbe (bij voldoende animo).
Op 31 augustus organiseren we voorafgaand aan de dames interlandwedstrijd Nederland-Tsjechië een scheidsrechterbijeenkomst. Hiervoor worden alle scheidsrechters en trainers uitgenodigd om aan deel te nemen. Het programma start om 13.00 uur en duurt tot 15.00 uur. Op het programma staat o.a. uitleg spelregels en uitleg/instructie over techniekbeoordeling. Verder is er veel tijd ingeruimd om met aanwezige trainers en scheidsrechters te discussiëren over diverse onderwerpen. Daarna start om 16.00 uur de dames interland. Deelnemers aan de scheidsrechterbijeenkomst krijgen 50% korting op de toegangskaartjes en kunnen dus voor € 5,00 naar binnen. Aanmelden
R MeisjesC1volleybal008Meisjes C1 had zaterdag 18 mei een toernooi in Sneek. Dat toernooi was bedoeld als kwalificatie voor de hoofdklasse. Wij hebben dit jaar regio gespeeld en konden proberen om komend seizoen in de hoofdklasse te gaan spelen. Er waren 7 teams in onze poule en er gingen 3 teams door naar de hoofdklasse. We moesten 6 wedstrijden tot de 25 punten. De eerste 3 wedstrijden hebben we verloren. Tegen deze teams konden wij niet op.
Lees meer...
De TC heeft de afgelopen weken weer hard gewerkt om te kijken naar teamindelingen, trainers, scheidsrechters, trainingstijden enz. Het valt soms niet mee om met een ieders wensen rekening te houden, maar dat proberen we natuurlijk wel. Soms is het moeilijk om in te schatten met hoeveel teams we de nieuwe competitie weer in moeten gaan.
Lees meer...
Zoals al eerder aangekondigd, speelt de MB jeugd afdeling volleybal, een kwalificatietoernooi voor deelname aan de nieuwe hoofdklasse. Het toernooi wordt gespeeld in Sneek, Sporthal Schuttersveld, Thomas Zandstrastraat 1. De eerste wedstrijd van Oeverzwaluwen is om 10.00 uur tegen Stânfries veld 2.

Lees meer...
Schermafbeelding 2013-05-14 om 21.51.15Leeuwarden. Op vrijdag 26 april 2013 is de OMNI vereniging Oeverzwaluwen 5e geworden met de Poiesz-actie 2013. Maar liefst € 1319,- werd opgehaald in een overvolle feestzaal van het WTC gebouw in Leeuwarden. De afdelingen hebben dank zij de klanten van Poiesz een mooi bedrag kunnen bijschrijven. Alle gulle gevers, hartelijk dank!!
Schermafbeelding 2013-05-13 om 19.02.46Hierbij een reminder voor Beachvolleybal Oudemirdum, dat dit jaar voor het eerst plaatsvindt op 1 juni te Oudemirdum op het evenemententerrein voor MFC It Klif. Er kan nog tot 18 mei aanstaande worden ingeschreven. Na afloop hebben we een afterparty en een barbeque en zowel hoog, laag als recreatief kunnen meedoen. Voor ieder wat wils dus! Voor meer informatie refereer ik naar onze website beachvolleybaloudemirdum.nl waar ook kan worden ingeschreven. Bij vragen, mail naar .
F SG MG 8477Koudum. Coach Wiebe Nauta is trots op zijn Dames 5 en de vereniging Oeverzwaluwen met hem. Op 11 mei 2013, heeft de NEVOBO bekend gemaakt dat Dames 5 alsnog gepromoveerd is naar de 3e klasse!  In een zwaar bevochten PD-toernooi kon  promotie worden afgedwongen. In de laatste wedstrijd tegen BEO moest nog een puntje worden gehaald. De zenuwen begonnen parten te spelen, maar uiteindelijk is het dan toch gelukt. Vorig jaar kampioen, maar niet gepromoveerd wegens nieuwe indeling van de klassen. Dit jaar als tweede geëindigd en via PD-wedstrijden wel gepromoveerd. Op naar het volgend kampioenschap! Namens de vereniging van harte gefeliciteerd!
MeisjesC1zaalvolleybal014Op 18 mei aanstaande zullen de B- jeugdspelers met hun nieuwe trainer Fokko Hofman proberen een plaatsje te bemachtigen in de nieuwe Hoofdklasse. Circa 150 teams hebben zich aangemeld voor dit kwalificatietoernooi. De wedstrijden worden gespeeld in Sneek. Plaats en tijdstip worden maandag 13 mei gepubliceerd. Andere teams in de poule van Oeverzwaluwen zijn: Bolsward, Sneek, SVW, Stânfries en VC 058.
Schermafbeelding 2013-05-07 om 15.23.18Galamadammen. Hotel-Restaurant en Jachthavens Galamadammen is een nieuw co-sponsorschap met de afdeling Volleybal overeengekomen. Galamadammen was reeds vele jaren actief als shirtsponsor en heeft nu gekozen voor een upgrade en verlenging naar een 4- jarig co-sponsorschap.
"Helaas, het is niet anders".
Bovenstaand zinnetje komt uit het briefje wat wij als TC deze week in de bus kregen. Dat het eraan zat te komen, wisten we. Tijdens de tussentijdse evaluatie had ze al te kennen gegeven dat ze waarschijnlijk zou stoppen. Het lijf deed niet altijd meer wat het hoofd wel graag wilde. Het werkt niet meer zo mee als vroeger.
Lees meer...
Het talententeam -B meisjes regio- zullen proberen volgend seizoen (2013-2014) in de Hoofdklasse Jeugd uit te komen. De meisjes zullen in het nieuwe seizoen door de Workumer Fokko Hofman worden getraind. Fokko Hofman heeft trainerslicentie VT3 en is reeds volledig op de hoogte van de doelstellingen die de afdeling volleybal heeft t.b.v. het Jeugdbeleidsplan 2009-2016. Op 18 mei a.s. is er een toernooi voor de meisjes om zich te kunnen plaatsen. Wij zijn benieuwd en wensen de meisjes, begeleiding en hun nieuwe trainer veel succes.
Workum. Onderstaande mail ontvingen wij van SVW Workum. Graag ondersteunen wij als Oeverzwaluwen deze actie, om via een petitie de gemeenteraad SWF te overtuigen de maatregel terug te draaien.
Lees meer...
wv-district-logo-w-facebook-twitterWorkum. Het tijdperk papieren notulen, het vergaderen in rokerige bestuurskamers, lijkt met de opkomst van social media tot het verleden te behoren, of toch niet??? Op maandag 8 april 2013 hebben de voorzitters van voetbal en volleybal, namens de OMNI vereniging deel genomen aan het gemeentelijke mini symposium "sportverenigingen", in de Klamere in Workum.
Lees meer...
    youtube
Hoofdsponsor
advertentiedecorboo
Volleybalbond
nevobo
logoOMNI-Afdelingen
Voetbal
Tennis
Gymnastiek
Vaste Balsponsor
Slagerij-De-Boer-blauw
Co-Sponsoren
Textielstra
Kuilart
advertentieGalema
Elfsteden Vaarvakanties Friesland logo
Agricola Bouw logo
Go to top